Haberler

Su Kabağını Sanata Dönüştürüyor

Abone Ol

Antalya Kaleiçi'nde su kabağına çeşitli işlemler uygulayarak el yapımı fenerler üreten Ömer Sami Pakdil, yaptığı çalışmaları dünyanın dört bir yanına pazarlıyor Pakdil: "Lambalarım dünyanın dört bir yanını aydınlatıyor"

Antalya Kaleiçi'nde su kabağına çeşitli işlemler uygulayarak el yapımı fenerler üreten Ömer Sami Pakdil, bunları dünyanın dört bir yanına satıyor.

Pakdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yıl önce rehberlik yaptığı Alanya'da bir kabak ustasının yaptığı lambalardan etkilenerek kabak oyma sanatına başladığını söyledi.

Deneme yanılma yoluyla kendisini geliştirdiğini ifade eden Pakdil, Anadolu insanının asırlarca su kabı olarak kullandığı su kabağına desenler çizdiğini, işleyip boyadıktan sonra boncuk takarak dekoratif lambalar haline getirildiğini anlattı.

Pakdil, 4 yıl önce Kaleiçi'ndeki atölyesinde üretim yapmaya başladığını belirterek, tarlaları gezerek kabakları yerinde seçtiğini, aldığı su kabaklarını atölyesinde işlediğini dile getirdi. En basit tasarımı 3 saatte yaptığını bildiren Pakdil, en zor dizaynları ise 1 günde bitirebildiğini kaydetti.

El yapımı lambalara  40 liradan bin liraya kadar alıcı bulabildiğine dikkati çeken Pakdil, bu tür lambaların daha çok dekoratif amaçlı kullanıldığını dile getirdi. Pakdil, şöyle konuştu:

"Yurt içinde oteller, kafeler ve restoranlardan sipariş alıyorum. İngiltere'deki bir mimar için özel tasarımlar yapıyorum. Viyana, Avusturya ve Asya'dan da müşterilerim var. Lambalarım dünyanın dört bir yanını aydınlatıyor.  Genellikle gece silüetleri, Osmanlı ve Selçuklu motiflerini kullanıyorum. Avrupalı turistler ve üniversite öğrencileri odalarına farklı bir hava katmak için su kabağı lambalarımı tercih ediyor." - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Sami Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title