Haberler

Süleyman Çelebi Kabri Başında Anıldı

Abone Ol

Bursa'da "Mevlid-i Şerif"'in Yazarı Süleyman Çelebi Hazretleri, Vefatının 585. Yılında Kabri Başında Anıldı.

Bursa'da "Mevlid-i Şerif"'in yazarı Süleyman Çelebi hazretleri, vefatının 585. yılında kabri başında anıldı.

Bursa Din Görevlileri Derneği tarafından bu yıl 22.'si düzenlenen Süleyman Çelebi'yi anma programı, Çekirge Caddesi üzerinde bulunan kabri başında yapıldı. Bursa Din Görevlileri Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Süleyman Çelebi hazretlerini anmak için yapılan etkinliğe katılan vatandaşlara teşekkür etti. Kendilerinden sonra gelen din görevlilerinin de geleneği sürdüreceğine inandıklarını belirten Aydın, Süleyman Çelebi'nin büyük bir şair ve edebiyatçı olduğunu söyledi. Aydın, "Süleyman Çelebi Hazretleri

Allah ve Resulüne bağlı, vatansever bir kişiliğe sahiptir. Süleyman Çelebi'nin önemli eserlerinden Mevlid-i Şerif-i, Bursa Ulu Camii'nde imamlık yaptığı yıllarda yazdığını herkes biliyor. Süleyman Çelebi'nin kaleme aldığı Mevlid-i Şerif içerisindeki konuları hiçbir şair ve yazar tarafından yazılmamıştır. Mevlid-i Şerif'i okumak veya okutmak farz ve sünnet gibi ibadet değildir. Eser, Allah ve Resulüne aşkla bağlanmamızı sağlar" dedi.

Aydın'ın konuşmasının ardından Ulucami Müezzini Abdullah Yiğit, anma törenine katılan davetlilere Kuran-ı Kerim ziyafeti verdi. Kuran ziyafetinden sonra ise Bursa Ulu Camii İlahi Grubu, ilahiler seslendirdi. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yalar, Süleyman Çelebi'nin hayatı, şahsiyeti ve eserleriyle ilgili bilgi verdi. Mevlid-i Şerif adlı eserini İslami esaslara ve Ehli Sünet kurallarına göre yazıldığını ifade eden Yalar, "Süleyman Çelebi'nin Ulu Camii'nde

imamlık yaptığı sıralarda yaşadığı üzücü bir olayın bu kıymetli eseri yazmasında rol oynadığı bilinmektedir. Mevlid-i Şerif'te Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V.) diğer peygamberlerden üstün olduğunu belirtiyor. Efendimizin kemaletini ifade eden eser, 6 fasıldan oluşmaktadır" diye konuştu.

Süleyman Çelebi hazretlerini anma programı dualarla sona erdi. Anma törenine, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ve çok sayıda davetli katıldı.

(YS-EY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title