Süleyman Demirel Devlet Töreniyle Anıldı (2)
Adını TAŞIYAN ÜNİVERSİTEDE DE ANILDIDokuzuncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel için memleketi Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy Mahallesi'nde Çalcatepe'deki mezarı başında düzenlenen törenin ardından, ikinci tören adını taşıyan üniversitede düzenlendi.
Adını TAŞIYAN ÜNİVERSİTEDE DE ANILDI
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel için memleketi Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy Mahallesi'nde Çalcatepe'deki mezarı başında düzenlenen törenin ardından, ikinci tören adını taşıyan üniversitede düzenlendi. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Kültür Merkezi'nde gerçekleşen anma törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı İsmet Sezgin, eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, eski valiler, siyasetçiler ve çok sayıda davetli katıldı. Tören öncesi katılımcılara Süleyman Demirel'in seramikten yapılan mini fötr şapkası ile hayatının anlatıldığı DVD dağıtıldı.
SEVDİĞİ TÜRKÜLER ÇALINDI
Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü'nden iki sanatçı, Demirel'in sevdiği türkülerden 3 ayrı dinleti sundu. İlk Isparta yöresine ait 'Evlerinin Önü Mersin' adlı türkü saz ve gitar eşliğinde sunuldu. Ardından 'Ardıçtandır kuyuların kovası' ve Azeri bir türkü enstrümantal olarak çalındı. Sonrasında ise Süleyman Demirel Üniversitesi'ni tanıtan kısa bir film izletildi.
DULUPÇU: ONUN ADINA YAKIŞIR BİR ÜNİVERSİTE OLDUK
Programın açış konuşmasını yapan SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu şunları söyledi:
"Sizlere 'Süleyman Demirel'in gönül dostları' diye hitap etmek istiyorum. Sayın Demirel'in izlerini farklı yerlerde mutlaka hayatımızda hissediyoruz. Şu anda konuştuğum kürsüden sayın Süleyman Demirel dünyaya defalarca seslendi, yüzlerce mesaj verdi. Sayın Demirel 'Adımın bulunduğu yerde mükemmeliyeti ararım' demişti. Yine bu kürsüden seslenmişti. SDÜ de kendine sayın Demirel tarafından verilen bu misyonu kendine şiar edindi. ve yaptığı faaliyetlerde hep en iyi olmayı yeğledi. SDÜ bugün Türkiye'nin en hızlı gelişen üniversitesi olmuştur."
Süleyman Demirel'in yaptığı yolların eskiyeceğini, üzerine başka beton atılacağını, yaptığı barajların belki yenileneceğini ifade eden Prof. Dr. Dulupçu, "SDÜ bugün itibariyle tam 175 bin mezuna sahip. ve her birinin diplomasında Süleyman Demirel'in adı yer alıyor. Onun için sizlerden şöyle bir ricam olacak. Lütfen Süleyman Demirel Üniversitesi'ni kendi üniversiteniz bilin" diye konuştu.
AZERBAYCAN'DAN SELAM GETİRDİM
Azerbaycan'dan gelen Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov da kısa bir konuşma yaptı. Emiraslanov şöyle dedi:
"Aziz kardaşlar. Büyük Türkiye'nin inşası için sayın Süleyman Demirel ömrünce çalışmış, hizmet etmiştir. Azerbaycan-Türkiye dostluğu adına unutulmaz katkılar sunmuştur. Isparta'ya kardeş topraklardan selam getirdim. Süleyman Demirel insanların kalplerinde daima yaşayacaktır. Türki Cumhuriyetlerin kalbinde yaşayacaktır. Azerbaycan'da izleri var ve yaşayacaktır."
Konuşmaların ardından 'Süleyman Demirel'i Hatırlatmak' adıyla bir kısa film gösterimi yapıldı. Filmde Demirel'in SDÜ'de yaptığı bazı konuşmalar ile Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nden enstantaneler yer aldı.
Program sonunda Prof. Dr. Ayşegül Komşuoğlu, TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin, Dr. Aylin Cesur ve yazar Hulusi Turgut'un konuşmacı olarak katıldığı panel düzenlendi. Panelistler Demirel hakkında bilgiler verdi, anılarını paylaştı.