Haberler

Şura Tavsiye Kararları, Anasınıflarında 'Acil' Yazısıyla Başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Osmaniye'nin Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Acil koduyla gönderdiği yazıyla anasınıflarında Değerlerimizle Değerliyiz projesinin uygulanmasına başlanmasını istedi.

Osmaniye'nin Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Acil' koduyla gönderdiği yazıyla anasınıflarında 'Değerlerimizle Değerliyiz' projesinin uygulanmasına başlanmasını istedi.

Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Gürbüz tarafından okullara geçen 8 Aralık'ta elektronik postayla gönderilen 'Acil' kodlu 'Değerlerimizle Değerliyiz' projesiyle ilgili yazı gönderildi. Uygulamanın, 19'uncu Milli Eğitim Şurası tavsiye kararları gereğince yapılacağının belirtildiği yazıyla birlikte gönderilen ekte öğrencilere dua, Kuran-ı Kerim gibi dini bilgilerin nasıl öğretileceği yer alıyor.

Müdür Gürbüz tarafından ekte gönderilen 25 sayfalık broşürde öğretmenlerin yerine getirmesi gerektirten sorumluluklar ile öğrencilere Kuran-ı Kerim, dua gibi dini değerleri öğretirken dikkat etmesi gerekenler yazıyor. Broşürde öğretmenin derse nasıl başlayacağı ve öğrencilerle iletişim kurarken nelere dikkat etmesi gerektiği şekli şu şekilde anlatılıyor

Öğrencilere isimleri ile hitap edilmelidir. (Lakap takılmamalı, alay edilmemelidir) Öğrencilerle göz teması kurulmalı ve göz hizasına dikkat edilerek konuşulmalıdır. Öğrencileri bekletmekten kaçınılmalıdır. Olumlu konuşmalar yapmaya özen gösterilmelidir. Öğrencilerin ürettikleri şeyler değerli görülmelidir. Öğrenciler etkinliklere katılım konusunda zorlanmamalı; uygun bir ikna dili kullanılmalıdır. Öğrencilerde merak ve girişim duygusu oluşturulmalıdır. Öğrencilere gerçekleştirilemeyecek sözler verilmemelidir. Öğrencilerin fikirlerine ve değerlerine saygı duyulmalı; onları rencide edecek söz ve davranışlardan uzak durulmalıdır. Selam ve besmele ile derse başlanır. Yoklama ve ödev çizelgeleri kontrol edilir. Her bölüme kendi tekerlemesi ile başlanır.

TALİMLİ DUA EĞİTİMİ

Kuran, masal, dua ve konu olmak üzere 4 ayrı tekerlemenin yer aldığı broşürde derslere tekerlemelerle başlanacağı yazarken, duanın nasıl öğretileceği de şöyle anlatılmış

Dua tekerlemesi söylenir. (Bu uygulama diğer derslerin başında da tekrar ettirilir.) Çocukların ezber gücünü artırmak, dilini Kuran mahrecine alıştırmak için dua ezber çalışmasına başlanır. Besmele ve Allah'u ekber; hareketli bir şekilde öğretilir. Besmeleyi hecelerken sağa sola, öne arkaya dönülerek eller şaplatılır. Allah'u ekber derken, 'Kim daha sesli söyleyecek' gibi sorularla öğrenci motive edilir. Sübhaneke duasının talimi yapılır. Sübhaneke (Eller havada), Allahümme ve bihamdik (Eller yukarıda şap-şap yapılır), ve tebara kesmük (Eller sırayla tek tek yana iner), ve teala ceddük (Eller önde şap şap yapılır), Vela (Sağ ayak bir adım öne atılır), İlahe (Sol adım, sağ adımın yanına atılır), Ğayruk (Olduğumuz yerde bir kez zıplanır), Daha sonra öğrenciler duayı öğrenene kadar hareketler hızlı bir şekilde tekrar edilir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Osmaniye Kadirli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title