Haberler

Suriye'deki İç Savaş

Abone Ol

Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman, Suriye'de çatışan taraflara, sınıra yakın Lübnan köylerini çatışmadan uzak tutmaları çağrısı yaptı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Suriye'de çatışan taraflara, Suriye sınırına yakın Lübnan köylerini çatışmadan uzak tutmaları çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Süleyman, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de çatışan taraflara, Suriye sınırına yakın Lübnan köylerini çatışmadan uzak tutmaları çağrısı yaparak, orduya da söz konusu köyleri ve bölge halkını korumak için gerekli tüm tedbirleri almaları talimatı verdi.

Açıklamada, "Bu çatışmaların bedelini canlarıyla ödemeye devam eden bölge halkını korumak için tüm tedbirler alınmalı" denildi.

Suriye tarafından atılan roketler ve Esed rejiminin bombardımanları Ra's Bealbek, Hermel, El-Kaa ve Arsal'in de aralarında bulunduğu Lübnan'ın doğusundaki sınır bölgelerinde yaşayan halkı olumsuz etkiliyor.

Suriye'de olayların başladığı 2011 yılının mart ayından bu yana devam eden bombalı ve silahlı saldırılarda, Lübnan-Suriye sınır bölgelerinde çok sayıda kişi hayatını kaybetti. - Beyrut

Kaynak: AA / Güncel

Mişel Süleyman Lübnan Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title