Haberler

Suriye'deki Olaylar

Abone Ol

Hamas'ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı birliklerin Filistin mülteci kamplarına yönelik saldırılarını kınadı.

Hamas'ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı birliklerin Filistin mülteci kamplarına yönelik saldırılarını kınadı.

AA muhabirine açıklama yapan Bereke, "Projemiz Filistin'e dönüştür. Filistin mülteci kamplarının çatışmalara alet edilmemesini temenni ediyoruz. Aynı zamanda da Suriye'nin güven ve istikrarını, Suriye halkının özgürlük ve demokrasi taleplerini, şeffaf seçimler aracılığıyla yöneticilerini seçmesini son derece önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Filistin'in Beyrut Büyükelçisi Eşref Debbur, Filistinlilerin Suriye'deki siyasi çekişmelerden uzak olduğunu ve zorla çatışmalara dahil edilmemesini ümit ettiğini dile getirdi.

Suriye'deki Filistinli mültecilerin Lübnan'a göç ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Debbur, "Suriye'deki Filistinliler komşu bölgelere saldırı düzenlendiği esnada evlerini terk ediyorlar. Ancak saldırı biter bitmez de evlerine geri dönüyorlar. Lübnan'a göç etme gibi bir durum söz konusu değil. Göç edeceğimiz tek ve son yer Filistin" dedi.

Esed ordusuna ait savaş uçaklarının dün öğleden sonra Şam'daki Yermuk Filistin mülteci kampına düzenledikleri bombalı saldırıda 20 kişi ölmüş çok sayıda kişi yaralanmıştı. Hamas yönetimi ise Esed rejimini kınamıştı.

Muhabir: Paula Astih / Hacer Başer-Bülent Şahin Erdeğer

Yayıncı: Erdem Gültekin - BEYRUT

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Politika Filistin Güncel Lübnan Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title