Haberler

Suriye'nin Kimyasal Silahlarının İmhası

Abone Ol

Silahlar İtalya'nın Gioia Tauro limanında Amerikan gemisine transfer edilecek.

İtalya Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi, Suriye'den çıkarılan kimyasal silahların ilk kısmının, İtalya'nın Gioia Tauro limanında Amerikan gemisine nakledileceğini açıkladı.

İtalyan parlamentosunun Savunma ve Dışişleri Ortak Komisyon toplantısına katılan Lupi, silahların, Gioia Tauro limanında Amerikan gemisine nakledileceği yönündeki basında çıkan haberleri doğruladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Gioia Tauro Belediye Başkanı Renato Bellofiore ise "Böylesine ciddi bir şey karşısında, biz uyarılmış değiliz. Ben belediye başkanı olarak vatandaşlarımın sağlığından sorumluyum ve bu transfer işleminde bir şeylerin kötü gitmesi durumunda bir boşaltma planına önceden hazırlanmak için bilgilendirilmem gerekir. Tabi ki, her şeyin iyi gitmesini umut ediyoruz" diyerek, tepkisini dile getirdi.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Ahmet Üzümcü de komisyondaki toplantıya katılarak, İtalyan parlamenterlere transfere ilişkin teknik bilgi verip, soruları cevaplandırdı.

Üzümcü burada yaptığı konuşmada, şu an için Suriye'nin Lazkiye limanında 560 ton kimyasal silah bulunduğunu, bunun 16 tondan biraz fazla kısmının Danimarkalı gemiye yüklendiğini, geminin de şu an için savaş gemilerinin koruması altında uluslararası sularda beklediğini ifade etti.

Operasyona göre, Norveçli ve Danimarkalı gemilerin Suriye'nin Lazkiye kentinden yüklediği kimyasal silahların bir bölümü, İtalya'nın Gioia Tauro limanında imha edilme işleminin yapılacağı Amerikan gemisine transfer edilecek.

KSYÖ Genel Direktörü Üzümcü, Roma'da Türk basınına bu sabah yaptığı açıklamada, işlemin en fazla 2 gün süreceğini açıklamıştı. - Roma

Kaynak: AA / Güncel

Maurizio Lupi Lazkiye İtalya Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title