Haberler

Suriye Ordusu'ndan Kaçan Asker Edirne'de Avrupa'ya Geçmek İçin Bekliyor

Güncelleme:
Abone Ol

Suriye Ordusu'ndan firar eden Suriyeli asker, eşi ve çocuklarıyla birlikte, umuda yolculukta Yunanistan'a geçmek için Edirne'de bekliyor.

Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne'ye yaya olarak gelen ve 3 grup halinde kentte olan Suriyeli mültecilerin bekleyişi sürüyor. Bekleyenler arasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın askeriyken firar ettiğini ve evlerinin IŞİD saldırılarında harabeye döndüğünü anlatan Fatih Mustafa Hamud ve ailesi de yer alıyor.

SOKAKLARDA ZAMAN GEÇİRİYORLAR

Yunanistan'ın kendilerine sınırı açacağına inanan mültecileri jandarma ve polis ekiplerinin ikna çabalarına rağmen bulundukları alanları terk etmiyor. Sadece Yunanistan'a gitmek istediklerini ifade eden mülteciler halen otogar, otoban ve kent merkezindeki İlhan Koman parkında sınıra gidecekleri günü bekliyor. Çoğunluğu aile olan mülteciler, sokak şartlarında yerlerde uyuyarak zaman geçiriyor.

ESAD'IN ASKERİYDİ ŞİMDİ MÜLTECİ

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın askeriyken firar ettiğini ve evlerinin IŞİD saldırılarında harabeye döndüğünü anlatan Fatih Mustafa Hamud, Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne'ye geldiğini söyledi. Suriye'yi terk ettikten sonra Şanlıurfa'da kaldığını ve 15 gün önce Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde üçüncü çocuğu Abdullah'un doğduğunu söyleyen Mahud, 'Ben Suriye'de Esad'ın askeriyken firar ettim. Daha sonra IŞİD saldırılarında evim de harap oldu. Eşim ve 2 çocuğumla Türkiye'ye kaçtık. 15 gün önce eşim Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde doğum yaptı.

"BEBEĞİM BOĞULUR DİYE KORKTUM"

Ayağım sakat, hem tedavi olmak hem de çocuklarıma daha iyi bakabilmek için Avrupa'ya gitmek istiyorum. Şanlıurfa'dan sonra İstanbul'a oradan da ailemle beraber yürüyerek Edirne'ye geldik. Tek istediğim Yunanistan'a gidip oradan Almanya'ya gitmek. Ama polis bizim gitmemize izin vermiyor. Üç çocuğum, eşimle beraber bu parkta kalıyoruz. Deniz yoluyla kaçmak istedim ama bebeğim orada ölür diye korktum' dedi.



15 KİŞİ TEDAVİ EDİLDİ

Mültecilerin umutlu bekleyişi sürerken, otoban, otogar ve parkta sabahlayan Suriyelilerden 15'i rahatsızlandı. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulanslarla Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen aralarında 4 günlük bebeğinde olduğu mülteciler tedavilerinin ardından yeniden kaldıkları alanlara götürüldü. Mültecilerin genel olarak ishal, güneş çarpması, tansiyon düşmesine bağlı olarak rahatsızlandıkları belirtildi.,

Öte yandan yaklaşık 2 bin Suriyeli mültecinin geldiği Edirne'ye çevre illerden Çevik Kuvvet ekipleri takviye edildi. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı 3 görevli de parkta mültecilerle konuşarak neden geri dönmeleri istemediklerini öğrenmeye çalıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (11)

CARDAK17:

sen buraya geldin kaç taane suriyeli kişiyi öldürdün 5 yılda. nede işin başındayken kaçmadın. 5 yıldır bizim gibilerini öldürdün suç işledi. kurşun silah çektiğin kişilerin içine geldin onlarla birliktesin. neden 5 yıldır kaldın esadın askeri oldun. madem devam etseydin. savaşta ölenlerin çoğunun seninde elin var parmağın var. suçlusun. 5 yıldır mülteci halkına karşı savaştığın için. kurşun attığın için. utanır insan. bir şey olmamış gibi bereber avrupaya heveslen. yazııık sana.

Yanıtla312
Q23:

Birakin gecip gitsinler Allah yardimcilari olsun cocuklara yazik gunah

Yanıtla09
Ölümüne giderimMobil-IOS:

Vatanını sevmeyen. İnsan. Ne. Arıyon edirnede. Sadamdan kacanlarda. Şindi onu. Arıyorla. Sadam nerdesidiye

Yanıtla36
42:

Alevi si sunnisi türkü kürdu İnsan olan arastirsin BOP(büyük ortadoğu projesi) eş başkanı kimdir. arap ülkelerindeki ve ülkemiz deki savaşı. açılımi akp yi hdp yi anavatan partisi dyp sağ partilerin akp den önce neden kapandığını anlar .akp siyonizm e hizmet ediyor diyen ben degilim erbakan hoca. youtube kendi sesleriyle bob başkanını. erbakan In akp hakkındaki görüşünü izleyin

Yanıtla45
Metin:

Peki muhalifler dedikleriniz yani teröristlere silahlar Kimden gitti AKP den yani Erdogan dan ozaman erdoganin kan kokusumdan durulmaz yaninda

Yanıtla62
önce insan:

Aferin insan öldürmekten ve ölmekten kaçmak sahte değil gerçek imandandır. Çünkü canı veren Allahtır kimse kafasına göre ne verebilir nede alabilir . . Savaşan herkes cehennemin dibinde odun olacak. .

Yanıtla24
anti yobaz:

BU ALLAHIN KELAMIDIR. . NOKTA adlı vatandaş o ayakları geçeceksin onu kim diyorsa defolup gitsin o savaşsın

01
Karyateyn:

Islam, Devleti alanini genisletecekdir

Yanıtla02
aasMobil-ANDROID:

kisi kudurursa basina gelecek bu pkk lilarinda biraxz daha kudurursa sonu ayni

Yanıtla01
ogretmenMobil-ANDROID:

Yahu vatanını arkadaşlarını akrabalarını bırak vatanın için savaşma madur pozlarla avrupaya kaç defol git avrupa seni bekliyor

Yanıtla01
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title