Haberler

Suriye Sınırında Çocuk Olmak

Abone Ol

Suriye'de iki senedir tüm şiddetiyle devam eden savaş Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki çocukları etkilemeye devam ediyor.

Suriye'de iki senedir tüm şiddetiyle devam eden savaş Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki çocukları etkilemeye devam ediyor. Önceleri sokaklar çocuklarla doluydu. Ancak şimdileri sokakta çocuk bulmak neredeyse imkansız durumda. Sınıra sıfır noktada bulunan çoğu aile yaşadıkları korku nedeniyle evlerini terk etmiş durumda. Kalanlar ise dışarı çıkmaya korkuyor. Yine de kalan çocuklar yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sınıra sıfır noktada çatışmaların en yoğun yaşandığı yerde oyun oynamaya devam ediyor.

8 YAŞINDA OYUN OYNARKEN VURULDU AMA İYİLEŞTİKTEN SONRA VURULDUĞU YERDE OYUN OYNAMAYA DEVAM EDİYOR

Gamze Yıldırım 8 yaşında sınıra sıfır noktada bir evde yaşıyor. Geçen sene arkadaşları ile birlikte oyun oynarken evinin hemen yanında sınırda Suriye'nin Rasulayn kentinde yaşanan çatışmadan seken bir kurşunla vuruldu. Yaklaşık bir hafta yoğun bakımda tutulduktan sonra sağlığına kavuştu. İyileştikten sonra ilk işi vurulduğu yerde oyun oynamaya devam etmek oldu. Küçük kız yaşananlardan korktuğunu ancak oyun oynamak için dışarı çıktığını belirterek daha rahat oyun oynayabilmek için savaşın bitmesini istiyor.

TÜM ARKADAŞLARI TAŞINAN KÜÇÜK ELİF TEK BAŞINA OYUN OYNAMAK ZORUNDA

Sınıra sıfır noktasında yaşayan küçük kız tüm arkadaşlarının yaşanan olaylar sonrasında Ceylanpınar'ı terk ettiğini belirterek, "Tek başıma kaldım tüm arkadaşlarım taşındı. Buraya oyun oynamaya geliyorum ama çok korkuyorum savaş bitsin artık rahat rahat oyun oynayalım" dedi.

Kaldırımda tek başına bir taş ve telle oyun oynayan Ramazan ise artık çok sıkıldığını tüm arkadaşlarının gittiğini mecburen tek başına oyun oynadığını belirterek artık savaş bitmesini istedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gamze Yıldırım Ceylanpınar Şanlıurfa Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title