Haberler

Suriyeli 2 Genç, İnegöl'de Düğün Yaptı

Abone Ol

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Halil Nahsen ve Rule Şabo, İnegöl ilçesinde düzenlenen düğün töreniyle hayatlarını birleştirdi

ŞABAN KILIÇCI - Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen 2 genç, İnegöl ilçesinde düzenlenen düğün töreniyle hayatlarını birleştirdi.

Halep Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan Suriyeli Halil Nahsen (29), ülkesindeki olaylar nedeniyle 2 yıl önce Türkiye'ye gelerek eğitimine Gaziantep Üniversitesinde devam etti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini yarıda bırakıp, yakınlarının yaşadığı İnegöl'e yerleşen Nahsen, bir fabrikada çalışmaya başladı.

Suriye'de bulunan annesiyle 3 kardeşini de İnegöl'e getiren Nahsen, daha sonra Halep Üniversitesinde okurken arkadaş olduğu Rule Şabo (25) ile 1,5 yıl aradan sonra internet üzerinden yeniden iletişim kurdu. Bir süre sonra evlenme kararı alan çift, Suriye'de yüzük taktıktan sonra, 18 saatlik yolculuğun ardından birlikte İnegöl'e geldi. İnegöl'de düzenlenen düğünle yaşamlarını birleştiren gençlerin mutlu anlarına, Suriye'den gelen gelinin anne ve babası ile kardeşleri de tanıklık etti. Genç çift ve yakınları, Arap ve Türk müzikleri eşliğinde eğlendi.

Damat Halil Nahsen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye 2 yıl önce okul için geldiğini, ancak kısa süre sonra iş hayatına atıldığını söyledi. Okul ile iş hayatının bir arada gitmediğini ifade eden Nahsen, "Gaziantep Üniversitesinde okurken, okulu bırakıp yaklaşık 1,5 yıl önce İnegöl'e geldim. Bizim kısmetimiz buradaymış. Ekmeğimizi İnegöl'de kazanıyoruz. Memnunum hayatımdan" dedi.

Nahsen, Suriye'ye gidiş gelişlerinde pek sıkıntı yaşamadığını, ancak can güvenliğinin olmadığını, bu yüzden Suriye'de istedikleri gibi nişan yapamadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sessiz sedasız iki aile arasında yüzük takma olayı oldu. Nişanlandıktan sonra İnegöl'e geldim. Her şeyi hazırladım. 3 gün önce Suriye'ye gidip gelini alıp geldim. Suriye'de böyle bir düğün yapamazdık. Yapılsaydı sessiz sedasız bir düğün olacaktı. Eşim gelinlik giyemeyecekti, ben de damatlık giyemeyecektim. 2,5 yıldır devam eden olaylar nedeniyle düğünü Suriye'de yapmak içime sinmedi. Belki mahallende ya da komşunda şehit vardır. Sen de müziği açacaksın olmayacaktı. Onun için İnegöl'de düğünü yapmak istedik. Şu an Suriye'de yaşayan akrabalarım var. Bizim yaşadığımız Özgür Suriye Ordusu'nun bölgesinde çok sıkıntı yoktu, rejimin olduğu bölgede sıkıntı var. Bizim yaşadığımız köylerde eskiye göre gıda sıkıntısı ve pahalılık çok fazlalaştı. Bunlar da insanları etkiliyor. Suriye'de yaşayanlara Allah yardım etsin. Elimizden gelen bir şey yok, bol bol dua ediyoruz."

Damadın kardeşi Ahmet Nahsen ise İnegöl'de akrabalarının olduğuna işaret ederek, "Allah nasip ederse ben de İnegöllü biriyle evlenmek istiyorum" dedi. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Türkiye İnegöl Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title