Haberler

Suriyeli Sığınmacıların Edirne Otobanında Bekleyişleri Sürüyor

Abone Ol

İstanbul başta olmak üzere ülkenin çeşitli illerinden yola çıkarak Avrupa hayaliyle Edirne’ye gelen yüzlerce Suriyelinin, otoyoldaki bekleyişleri üçüncü gününde de sürüyor.

İstanbul başta olmak üzere ülkenin çeşitli illerinden yola çıkarak Avrupa hayaliyle Edirne'ye gelen yüzlerce Suriyelinin, otoyoldaki bekleyişleri üçüncü gününde de sürüyor. Özellikle kadın ve erkek sığınmacıların açlık grevi devam ederken, İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Edirne Valiliği ekipleri çocuk sığınmacılara su ve gıda yardımı yapıyor.

Ülkenin çeşitli bölgelerinden Edirne'ye ulaşan yüzlerce Suriyeli sığınmacının, kent merkezi otoban gişelerine yakın bir bölgede kurdukları kamp alanında bekleyişleri sürüyor. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber yeni bir güne uyunan Suriyeli sığınmacılar, bulundukları bölgede kalmakta kararlı olduklarını söyleyerek, sınır kapılarının kendilerine açılmasını istedi. Dün itibariyle başlattıkları açlık grevini bugün de sürdüreceklerini vurgulayan sığınmacılar, Yunanistan sınırına gitmekte kararlı olduklarını belirtti.

AÇLIK GREVİ DEVAM EDİYOR

Edirne otoyolunda kamp kuran yaklaşık 800 Suriyeli sığınmacı, bekleyişlerinin üçüncü gününde Avrupa'ya gitmekte kararlı olduklarını ve açlık grevini sürdüreceklerini söyledi. İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Edirne Valiliği ekiplerinin su ve gıda yardımı ise devam ediyor.

SIĞINMACI TEMSİLCİLERİ BAŞBAKANLA GÖRÜŞECEK

Öte yandan, dün akşam saatlerinde Ankara'dan gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mültecilerden Sorumlu Başdanışmanı Muhammed Murtaza Yetiş, valilik binasında topladıkları kriz masasında Suriyeli sığınmacı temsilcileri ile bir araya gelmişti. Yetiş, kent genelinde otogar, park alanı ve TEM otoyolu olmak üzere 3 farklı bölgede kurdukları kamplarda bekleyişlerini sürdüren mültecilerin temsilcilerinin bugün Başbakan Davutoğlu ile Ankara'da bir araya geleceklerini söylemişti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title