Haberler

Surlardaki vahşetin ardından Emniyet'ten 81 ilde "incel" alarmı

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i katlettikten sonra intihar eden 19 yaşındaki cani Semih Çelik'in telefonunda yapılan incelemede bir mesajlaşma uygulamasında kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman, şiddet yanlısı kişileri ifade eden ve "incel" olarak isimlendirilen kişilerle iletişimde olduğu ortaya çıktı. Discord'da da gündeme gelen görüntülerin ardından emniyetin 81 ilde "incel" gruplarını gözlem altına aldığı öğrenildi.

İstanbul'da cuma günü kendisi gibi 19 yaşında olan 2 genç kızı canice katlettikten sonra surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

TELEFONUNDA ORTAYA ÇIKTI

Çelik'in telefonunda yapılan incelemede bir mesajlaşma uygulaması üzerinden üyesi olduğu bir grupta "incel" olarak isimlendirilen kişilerle iletişim kurduğu ortaya çıktı.

"İNCEL" NE DEMEK?

İngilizcede "involuntary celibacy" yani "istemsiz bekar" tamlamasının kısaltılması olan "incel", kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman olan ve şiddet yanlısı kişiler için kullanılıyor.

EMNİYET ALARMA GEÇTİ

Cani Semih Çelik'in hunharca işlediği cinayetlerin ardından özellikle sosyal medya platformu Discord üzerinde bu tanıma uyan kişilerden aldığı "destekleyici" ve "övücü" destek mesajları üzerine Emniyet, 81 ilde harekete geçti.

İNTERNETTE TAKİP VE İZLEME BAŞLADI

Siber devriye ekiplerinin 7/24 usulüyle internet üzerinde yürüttüğü takip ve izleme çalışmalarında "incel" akımı başta olmak üzere cinsel ya da şiddet ve ırkçılık içerikli yayın ve paylaşım yapan hesap ve siteleri gözlem altına almaya başladığı öğrenildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Semih Çelik İstanbul Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (24)

Gökberk Göktürk:

birde bu ucubeler çıktı

Yanıtla6500
Ahmet Çakır:

Bir bu o.ç eksikti

Yanıtla3417
Yusuf ODEMIS:

Şerita karşı olan Putçu laikler nerde ya ?

Yanıtla186118
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

O ip düzeneğini ne ara kurdun bağladın, güvenlik yok mu surlarda üst katta o da ilginç

Yanıtla8280
Yunus Akcan:

İncel dedikleri de beraber olmak istedikleri kızlardan ret yiyen abaza topluluğu. Bunların bile kitlesi var.

Yanıtla6222
Hamit Gündoğdu:

Savaşların artık silahla yapılmadığının bilincinde olması gerekir devleti yönetenlerin.. bir ülkede yönetim boşluğundan ortaya çıkan kaotik ortamı fırsat bilen dış destekli ülke karıştırıcılar için uygun zemini bulduğu an harekete geçme vakti zamanı gelmiştir..bu gevşek tutum içeride malzemeyi de bulmakta zorlanmaktadır.. bunu ancak güçlü irade ve yönetim kabiliyeti olanlar önleyebilir.. ülkede varmı böyle ciddi adım atanlar...

Yanıtla7132
TUĞBA ÖZYILMAZ:

play store dan ındırılen tüm uygulamalar neden gözden gecırılmıyor ve zararlı olanlar nıye yasaklanmıyor engelleme gelmıyor balına oyunuylada kac cocuk ıntıhar eddı illa canlarımız gıdıncemı yetkılıler harekete gecıyor pes dogruus yazık ya aılenın mılletın psıkolojık dengesını bozdular

Yanıtla6102
Ayaz hayat:

birinin başına birşey gelmeden önlem almak şimdimi aklına geliyor

Yanıtla379
Ahmet:

Emniyet dronlarla ve özel harekat polisi ile masumların, namaz kılıp kuran okuyanların avında. Ulusal tehdit haline gelmiş gruplardan haber olduktan sonra haberi oluyor Emniyet Teşkilatının. Bütün kurumları işlemez hale getirdiler.

Yanıtla2832
Selçuk Demircigil:

Günaydın efendim günaydın. Inceldigi yerden kopsun demişsiniz bugune kadar. Neyse zararin neresinden dönersen kardır

Yanıtla344
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title