Haberler

Kıyıya Vuran Yavru Balina Açlıktan Ölmüş

Güncelleme:
Abone Ol

İskenderun'da kıyıya vuran ve liman çalışanları tarafından fark edilen yavru balinanın annesini kaybettiği için açlıktan öldüğü belirlendi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 8 Ocak'ta limandan yayılan ağır kokunun araştırılması sonucu kıyıda bulunan ölü balina üzerinde uzmanların incelemesi tamamlandı.

FAKÜLTENİN BAHÇESİNDE İNCELENDİ

İstanbul'dan balina için İskenderun'a giden Türk Deniz Araştırmaları (TÜDAV) Başkan Yardımcısı D. Arda Tonay, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yardımıyla bir kamyona yüklenen balinanın İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi'nin bahçesinde incelendiğini vurguladı.

ANNESİNİ KAYBETMİŞ

Deniz memelileri uzmanı Dr. Tonay koordinasyonunda yapılan balinanın nekropsisinde en önemli sonuç olarak açlıktan ölmesi ortaya çıktı. 10.72 metre boyunda ve dört ton ağırlığında olduğu tahmin edilen dişi uzun balinanın üzerinde çok sayıda dış parazit bulunduğunu belirten Dr. Tonay, "Çok bozulan 6 aylık yavrunun halen süt emme döneminde olduğunu gördük. Annesini kaybettikten sonra beslenemediği için geçirdiği sağlık sorunları nedeniyle ölmüş. Bu canlı Türkiye sularında 5. kez görüldü. 4'ü ölü olarak karaya vururken 1 kere canlı gözlemlendi" dedi.

Yavru balina karaya böyle vurmuştu;





Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı İskenderun İstanbul Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

LİCELİ:

İNCELEMEDEN SONRA HANGİ KIŞLAYA YEMEK OLACAK ACABA

Yanıtla123
hasan:

size uyar ancak, leşe leş tam uyar, ezik keko

58
DoğuluMobil-IOS:

Bu yavruysa annesi Allah bilir ne kadar büyüktür

Yanıtla09
İŞTE HABERMobil-IOS:

Akepenin işidir

Yanıtla42
cix:

böyle balinamı olurmus yılan gibi kimsede sorgulamamıs olayı ne olduğu belli olmayan bir yaratığa benziyor

Yanıtla51
LİCELİ:

İNCELEMEDEN SONRA HANGİ KIŞLAYA YEMEK OLACAK ACABA . DEDİM BAZI ÖKÜZLER FARKLI YORUMLADI GERÇİ DOĞRU YORUMLAMASINI BEKLEMEK YANLIŞ OLUR İDİ

Yanıtla23
MONCERANİ:

AH ŞU İSKENDERUNUN SEXSY ERKEKLERİ YOKMU

Yanıtla50
ADANALI:

AHAHHAHAHAH :D :D

11
Adınızı Yazın:

SEYFİ DİNGİL BU BALINANIN YEMINIDE CALMISTIR :):)

Yanıtla04
ANaMobil-ANDROID:

INSAN OGLU OOOOKADAR DOYMAZ NEFSI VARKI DENIZLERIN YERLILERINE DE FIRSATINI RIZKINI CALIYORLAR AZ AAAAAAZ TÜKETIN BIRAZZZZ ALLAHDAN KORKUNN BU NE HIIIIRS ,

Yanıtla13
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title