Haberler

'T.C. İbaresi Yeniden Getirilsin' Önergesinde, MHP ve HDP Çekimser Oy Kullandı

Güncelleme:
Abone Ol

İYİ Parti'nin tabelalara T.C. ibaresinin yeniden getirilmesine ilişkin verdiği önerge AK Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oylarıyla kabul edilmedi. CHP ise evet oyu kullandı.

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin yeniden getirilmesine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) önerge verdi.

'NE AMAÇLA KALDIRILDI, TALİMATI KİMLER VERDİ'

T.C. ibaresinin tabelalara yeniden getirilmesi talebine dair konuşan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, 'Hangi kamu kurum ve kuruluşlarının adlarından ve hangi kamu iktisadi teşebbüslerin adlarından Türkiye Cumhuriyeti İbaresinin kaldırıldığını sorup, bu ibarenin ne amaçla kaldırıldığı ve talimatlarının kimler tarafından verildiğinin tespit edilmesi gerektiğini' söyledi.

'T.C. İbaresi Yeniden Getirilsin' Önergesi 3 Partinin Oyuyla Kabul EdilmediİYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk

CHP, "EVET" DEDİ

Öztürk, TBMM'ye T.C ibaresinin geri getirilmesini için araştırma önergesi verdi. CHP'nin 'Evet' dediği önerge AK Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oylarıyla reddedildi.

İYİ Partili Öztürk'ün verdiği önerge şu şekilde:

'T.C. İbaresi Yeniden Getirilsin' Önergesi 3 Partinin Oyuyla Kabul Edilmedi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Milliyetçi Hareket Partisi İYİ Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

Kütahya,lıMobil-IOS:

Amaç hizmet değil amaç fitne çıkarmak

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title