Haberler

Tahliye Olan KCK Tutukluları, Öcalan'a Özgürlük İstedi

Güncelleme:
Abone Ol

5 yıl tutuklu kaldıktan sonra dün gece tahliye edilen 48 Kürt siyasetçisi, bugün ortak bir basın açıklaması düzenleyerek Öcalan'a özgürlük istedi.

KCK adı altında yapılan operasyon sonucu yaklaşık 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra dün gece tahliye edilen 48 Kürt siyasetçisi, bugün ortak bir basın açıklaması düzenledi. Siyasetçiler adına konuşan Gülcihan Şimşek, KCK adı altındaki operasyonlarla Kürt siyasi hareketinin tasfiyesinin amaçlandığını öne sürerek, "Kürt Halk önderi Abudullah Öcalan ve 20 yılı aşkın cezaevinde olan siyasi tutsaklar özgürleşmeden, bir demokratikleşme ve barıştan bahsedilemez" dedi.

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İSTEDİLER

Dün tahliye olan, aralarında belediye başkanları ve BDP üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 48 kişi, bugün BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamaya BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, BDP PM üyeleri ile dün tahliye edilen 48 kişi katıldı. 'KCK Ana Dava Bileşenleri' adına açıklamayı, Van Bostaniçi Belde Belediyesi eski Başkanı Gülcihan Şimşek otudu. Tahliye edilmelerinin iktidarın bir lütfu olmadığını belirten Şimşek şöyle dedi: "Başta İmralı Cezaevi'nde yatan Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan olmak üzere, hasta ve 20 yılı aşkındır cezaevinde olan siyasi tutsaklar özgürleşmeden, bir demokratikleşme ve barıştan bahsedilmeyeceğini vurgulamak istiyoruz. Demokratik özerklik, demokratik ulus inşası ve kadın özgürlük mücadelesinin aktif ve kararlı yürütücüsü olacağımızı belirtiyoruz." 


 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülcihan Şimşek Abdullah Öcalan Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (30)

LERECan_01_07@hotmail.com:

AL İŞTE BUNLARI İDAM ETSELERDİ BU LAFI DİYEMEZLERDİ

Yanıtla1025
FANATİKmurat_direkci80@hotmail.com:

HADİ BUNLAR TESCİLLİ TERÖRİST.FAKAT BUNLARDAN DAHA TEHLİKELİLERİDE VAR.GÖRDÜK GEZİ OLAYLARINDA.GEZİZEKALILARIN SIRTINI SIVAZLAYANLARIDA GÖRDÜK!

Yanıtla199
esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

lan sali verdiniz adamlara bakin ya yapmayin etmeyin bunlar iceride kalsin yada sinir disi edin

Yanıtla1018
HPG 63man_tgx63@hotmail.de:

Ülke senin babanın malimi....adam ol yoksa ÇİN ÇON...ların yanında sen soluğu alırsın orta Asya da

00
AMEDLI KISANAKcaflayan@hotmail.com:

bunlar yarin kocada isterler hadi daga

Yanıtla169
HPG 63man_tgx63@hotmail.de:

Koca işleriyle uğraşıyorsan...an..nada..bul bi tane

00
Konyaliorka8@mynet.com:

Federe devlete az kaldi. Çok yasa AKP.

Yanıtla185
egemenegemen@hotmail.com:

önce konuşmasını öğrenseler :) siyasi olunca işlemiş olduğun suçu çekmeyecen anlamına gelmez. öçalana özgürlükmüş mezarda o kadar şehitimizi kim özgür edecek sizmi ?

Yanıtla518
HPG 63man_tgx63@hotmail.de:

Dersim Eruh zilan Uludere Lice biz bunları kimden soralım ????

00
ATEİSTLERazim645@hotmail.com:

Şeytan bunlarla oynuyor , şeytan bile istemez bunları sadece kullanır..Rusya, ermenistan, yunanistan ve diğerleri bile istemez bunları..münafık, ateist, ve hainleri kimse sevmez şeytan bile

Yanıtla129
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title