Haberler

Tahta arabalar yarıştı -

Abone Ol

Pozantı ilçesinde Kamışlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından tahta araba yarışı düzenlendi.

Pozantı ilçesinde Kamışlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından tahta araba yarışı düzenlendi.

Yetişkinlerin de ilgi gösterdiği yarışma heyecanlı anlara sahne olurken, köylüler parkur kenarında yarışmacıları coşkuyla takip etti.

Kamışlı Mahallesi'nde gerçekleşen yarışta araçların hızlanması nedeniyle heyecanlı anlar yaşandı. Zaman zaman meydana gelen küçük kazalar, katılımcıların keyif almasını engellemedi. Yarışmada birinci gelen Necmettin Güçlü çeyrek altınla ödüllendirildi. Dereceye giren diğer yarışmacılara da yöresel yayık ayranı ikram edildi.

Mahalle muhtarı Mehmet Öner, tahta araba yarışının çocukluklarının en büyük eğlencelerinden biri olduğunu söyledi.

Yarışma sayesinde çocukluklarına yolculuk yaptıklarını ifade eden Öner, "Bizi eskilere götüren ve çocuklarımıza bu güzelliği yaşatan dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Yeni nesil maalesef internet çocuğu oldu. Çocuklarımızı bu gibi etkinliklerle sokaklara çıkarıp, sanal bilgisayar oyunlardan kurtarabiliriz" dedi.

Dernek başkanı Yusuf Erdem de yarışmanın da içinde olduğu sosyal etkinliği geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Tahta araba yarışını yeni nesle aktarmak istediklerini belirten Erdem, "Çocuklarımız bilgisayar başına hapsolmasın, sokağa çıkarak bu tip etkinliklere katılsınlar diye yarışmayı düzenledik. Katılım da oldukça fazla oldu. Köylülerimiz 20'nin üzerinde araba yaptılar" diye konuştu.

Erdem, yarışmacılara ve kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Erdem Pozantı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title