Haberler

'Taksim Yasağı Teröre Prim Verir'

Abone Ol

Türk -İş, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda Kutlanmasına İlişkin Yasağın Teröre Prim Vereceğini İddia Etti.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına ilişkin yasağın ''gerçekçi ve anlamlı'' olmadığını savunarak, ''Türkiye, korkuyu besleyip büyüten bu yasağa son vermeli, 1 Mayıs tatil ilan edilmeli ve bu yıl Taksim Meydanı emekçilere açılmalıdır'' dedi.

Türk-İş Başkanlar Kurulu, çalışma hayatının gündemindeki konularını ve 1 Mayıs kutlamalarını değerlendirmek üzere konfederasyon genel merkezinde toplandı. Kumlu, toplantı öncesinde, 1977'deki ''Kanlı 1 Mayıs''ın ardından ilk kez Taksim için ısrarlı olduğunu söyledi.

Türk-İş'in, artık ''Taksim yaralarının sarılması gerektiğine inandığını'', Taksim'in emekçilere açılmasının ''korkuların aşılması, demokrasinin sınırlarının genişletilmesi'' açısından gerekli gördüğünü ifade eden Kumlu, ''Bu yasak provokasyona, teröre prim veren bir yasaktır. Bakanlar kurulu dün açıkladığı kararını gözden geçirmelidir. Bu konudaki ısrarımız sürecektir'' diye konuştu.

Başkanlar kurulu toplantısından sonra Taksim Meydanı için birlikte çağrı yaptıkları DİSK ve KESK başkanlarıyla konuyu gözden geçireceklerini dile getiren Kumlu, izin çıkmaması halinde nasıl bir tavır alacaklarını toplantı görüşüleceğini kaydetti.

Kumlu, sosyal güvenlik yasasıyla ilgili eleştirdiği eylemlere Türk-İş'e bağlı birçok sendikanın katıldığının anımsatılması üzerine, eleştirilerinin, ''eylem kararı alınmamasına rağmen eyleme katılan Türk-İş'e bağlı sendikalara yönelik olduğunu ve toplantıda bu konuyu da tartışacaklarını'' kaydetti.

Kumlu'nun bu sözlerine tepki gösteren Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, ''kendilerinin söz konusu eylemlere katıldıklarını ifade ederek konunun basın önünde tartışılmasını'' önerdi.

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin de Öztaşkın'ın önerisine destek vererek, ''Bu cevabı protesto ediyorum. Cevabınız örgüt disiplinine uygun değildir. Siz basının önünde cevap verdiniz. Öyleyse bu sorunu basının önünde tartışalım'' diye konuştu.

Kumlu'nun konuyu toplantıda değerlendireceklerini söylemesinin ardından basın mensupları salondan çıkarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title