Haberler

Tanzanya Başbakanından Türk Elçiye Teşekkür Mektubu

Abone Ol

Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu’na, Tanzanya Başbakanı Mizengo P. Pinda tarafından albinizm hastaları için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür mektubu gönderildi.

Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu'na, Tanzanya Başbakanı Mizengo P. Pinda tarafından albinizm hastaları için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür mektubu gönderildi.

Tanzanya Başbakanı Mizengo P. Pinda, Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu'na Tanzanyalı albinizm hastaları için yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür mektubu gönderdi.

Büyükelçi Davutoğlu'na Tanzanya için yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür eden Tanzanya Başbakanı Pinda mektubunda şu ifadelere yer verdi; "Lider Eşleri Grubunun "Millenium Women Group" albinolu çocuklara destek için düzenlediği akşam yemeğine katıldığınız için şahsen teşekkür ediyorum. Bu davetin amacı, hem yeni yılı kutlamak hem de 2014 yılında Mwanza, Shinyanga ve Kigoma'daki albino merkezlerinde yaşayan sakat ve albino çocuklara nasıl yardım edilebileceği hususunda çözüm bulmaktır. Bu merkezler daha önce öldürülmeye maruz kalmış olan albino çocukların sıkıntılarını gidermiş ve hayatlarını kurtarmıştır. Aslında bu yemeğin şeref misafiriydim. Ancak, parlamentodaki anayasa reform çalışmaları dolayısıyla yemeğe katılamadım ve Sayın Reginald Mengi'den beni temsil etmesini için rica ettim. Ben, birlik içinde hareket etmeyi inananlardanım ve bizim birliğimiz, etrafımızdaki toplumun davranışlarını değiştirebilir ve albinizm hastası olanların, tenlerinin rengi hariç, bizim gibi insan oldukları bilincini yerleştirebiliriz. Albinizm, melanin üreten ve dağıtan genlerin yetersizliğinden kaynaklanan kalıtımsal bir hastalıktır. İnanıyorum ki, toplum olarak, büyük bir toplumsal kampanya düzenlemek suretiyle, albinoların, hayatlarını kaybetme korkusu olmaksızın güzel bir hayat sürmelerinin ve baskıdan kurtulmalarının sağlanabileceği hususundaki görüşlerime iştirak ediyorsunuz.

Şahsen, bu daveti kabul ettiğiniz ve katıldığımız için teşekkür ederim. Bu münasebetle, yemekte mutabık kalındığı üzere, bu konudaki işbirliğine devam etmemizi sizden rica ediyorum. Sizden Tanzanya'daki bu yükü birlikte paylaşmayı istirham ediyorum. Size tekrar teşekkür ediyor, görevinizi en iyi şekilde yapmanızı temenni ediyorum."

"DERTLERE DEVA OLMAK İÇİN BURADAYIZ"

Türkiye'nin Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu ise yaptığı açıklamada hizmet için var olduklarını belirterek, "Biz dünyada nerede mağdur varsa imdanına koşan bir neslin evlatlarıyız. Türkiye'miz son yıllarda insanların susuzluktan öldüğü, hastalıktan kırıldığı Afrika ülkelerine yardımlara ağırlık vermektedir. Bu hedef çerçevesinde biz de Tanzanya Büyükelçiliği olarak sayıları on binleri bulan albinizm hastası çocuklara şifa dağıtmak için seferber olduk. Eşim Yeşim Davutoğlu ile birlikte gecemizi gündüzümüze katıp bu çocuklara çare aramaya koyulduk. Binlerce Afrikalı çocuğun sağlığına kavuşmasına vesile olduk. Bizim için dertlere deva olabilmek, en az Tanzanya Başbakanı'ndan aldığımız teşekkür mektubu kadar onur ve mutluluk verici bir durumdur" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Davutoğlu Tanzanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title