Haberler

Tanzanya'da Azerbaycan Türkiye İşbirliği Programı Başladı

Abone Ol

Türkiye ve Azerbaycan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı öncülüğünde Tanzanya’ya yardım elini uzattı.

Türkiye ve Azerbaycan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı öncülüğünde Tanzanya'ya yardım elini uzattı.

TİKA, organizasyonunda Tanzanya'ya yönelik Türkiye- Azerbaycan ortaklığıyla Tanzanya'da Azerbaycan- Türkiye İşbirliği Programı başladı. TİKA, Azerbaycan Gençliğe Yardım Fonu ve dünya çapında yaptığı sağlık projeleriyle tanınan Yeryüzü Doktorları işbirliğinde yürütülen çalışma çerçevesinde Türkiye ve Azerbaycan'dan katılım sağlayan doktorlar ve proje heyeti Tanzanya'nın fiili başkenti Darüsselam'a gitti. Bu çerçevede Tanzanya Rehama Vakfıyla birlikte yüze yakın katarakt hastasını ameliyat etmek ve ihtiyaç sahibi yüzlerce kişinin göz muayenesini yapmak üzere Darüsselam'da bulunan heyeti, Tanzanyalı çocuklar ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla coşku ve sevgiyle karşıladı.

SEYİT YAHYA ŞİRVANİ ADINA AÇILAN SU KUYUSU HİZMETE GİRDİ

Tanzanya'da Azerbaycan-Türkiye İşbirliği Programı kapsamında ilk olarak Darüsselam'da, yapımına daha önce başlanan Azerbaycan'ın önemli tarihi şahsiyetlerinden Seyit Yahya Şirvani adına açılan su kuyusu törenle hizmete girdi. Tanzanya'nın en büyük kenti Darüsselam'daki yeni su kuyusunun açılışı, Türk ve Azerbaycanlı yetkililerin katılımıyla yapıldı. Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, "Su hayattır. Kimse susuz hayatta kalamaz. İnsanoğlunun temel ihtiyaçları suya bağlıdır" dedi.

Programda duygularını aktarmak isteyen Azerbaycanlı doktor Bahruz Guliyev de Tanzanya'ya gelmek için hiç tereddüt etmediklerini belirterek şöyle konuştu: "İnsanların yüzlerindeki sevinci görmek başka bir duygu. Bu ziyaretimizin diğer insanların da buraya gelmesine vesile olmasını istiyoruz. Buraya gelmemize vesile olan devletimiz başta olmak üzere TİKA ve Yeryüzü Doktorları Derneği'ne teşekkür ediyorum."

Su kuyusu açılış töreninin ardından Tanzanya'da Azerbaycan-Türkiye İşbirliği Programı kapsamında Tanzanya'nın fiili başkenti Darüsselam'ın Mukuranga ilçesine hareket eden doktorlar ve proje heyeti burada da coşkuyla karşılandı. Mukuranga Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen açılış programına, Tanzanya eski Cumhurbaşkanı Ali Hasan Mwinyi, Türkiye Darüsselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu ve TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, Mukuranga bölgesi yerel yöneticileri ve bölge halkı katıldı. Ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarını sallayarak sevinç gösterisinde bulunan hastalar ve hasta yakınları desteklerinden dolayı Türkiye ve Azerbaycan'a teşekkürlerini dile getirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Davutoğlu Azerbaycan Tanzanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title