Haberler

Tapuları Var Ama Yeri Yok

Abone Ol

60 yıl önce tapulu olarak aldığı fındık bahçesi ve evinin bulunduğu arazinin yapılan bir hata sonrası tapularının geçersiz olduğunu öğrenen Sakaryalı bir çiftçi, büyük bir şok yaşadı.

60 yıl önce tapulu olarak aldığı fındık bahçesi ve evinin bulunduğu arazinin yapılan bir hata sonrası tapularının geçersiz olduğunu öğrenen Sakaryalı bir çiftçi, büyük bir şok yaşadı. Kocaali İlçe Tapu Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Sakarya'nın Kocaali İlçesinde 14,5 dönüm fındık bahçesi, ve 8 bin 320 metrekare arazisinin yıllardır tapusu olmasına rağmen kayıtlarda fındıklığın orman olarak evinin de içinde bulunduğu arazinin 2/B alanı gözüktüğünü öğrenen Hasan Alemdar isimli çiftçi ne yapacağını şaşırdı. Tapuları ile kredi bile kullanan Alemdar, durumu fındık bahçesinde yeniden ölçüm yaptırmak istemesi ile öğrendi. Ölçüm yapmaya gelen memurlar arazinin kayıtlarda orman olarak gözüktüğünü ve tapularının geçersiz olduğunu söylemesi ile ne yapacağını şaşıran Alemdar, yetkililerin konuyu çözüme kavuşturmasını istedi.

ELİMDE TAPU VAR

Kocaali ilçesinin Çukurköy köyünde Çoban Hasan lakabıyla tanınan

Hasan Alemdar, 150 yıllık fındık bahçesinin 25 Kasım 1953 de

babası Mehmet Alemdar adına tapu aldığını belirterek; "18 Ağustos 1972 de babamdan burayı devraldım. Tapuyu üzerime geçtikten 12 yıl sonra 1990 yılında Orman Kadastro çalışması yapıldı. 14 bin 500 metrekare yani 14 buçuk dönüm tapulu arazimi kayıtlara bakmaksızın orman olarak yazmışlar. Bu çalışmadan sonra 10 yıllık bir askı süreci olmuş. Benim bundan haberim yok. Elimde tapu olduğu için aklıma bu yönde hiçbir şey gelmedi" dedi.

Elindeki tapu sayesinde defalarca bankalardan kredi kullandığını anlatan Alemdar, şöyle konuştu: "Tarlamın sınır komşusuna arazimi açarak kendi yerimden yol vermek istedim. Yolu açtıktan sonra komşumla aramızda arazi sınırları yüzünden sorun çıktı. Ben de sorunu çözmek için ölçüm memurları getirerek araziyi yeniden ölçtürerek çevre düzenlemesi yapmak istedim. Ölçüme gelen özel arazi ölçüm memurları arazimin kayıtlarda tapusunun gözükmediğini ve arazinin orman olarak gözüktüklerini söylediklerinde büyük bir şok yaşadım."

Durumu öğrenince çalmadık kapı bırakmadığını anlatan Alemdar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çalmadık kapı bırakmadım. Askı süresi on yılı aştığından yapılacak hiçbir şeyin olmadığını söylediler. Tapum olmasına rağmen elimdeki tapuların artık geçersiz olduğunu söylediler. Yetkililerden yıllardır tapuları elimde olan arazimin yeniden bana geri verilmesini istiyorum. Çözüm için gerekirse Cumhurbaşkanına çıkacağım. Elimde tapum var. Nasıl olurda benim tapum tapulu arazim yok edilir? Bu yanlışın

bir an önce düzeltilmesini istiyorum. Hakkım gasp edilerek elimden alınmıştır yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını istiyorum."

Alemdar'ın yaşadığı şokun sadece fındık bahçesi ile sınırlı kalmadığı görüldü. 28 Ağustos 1971 de

Ahmet Kahya adına kayıtlı 8 bin 320 metrekare araziyi 13 Ekim 1978 de parasını ödeyerek satın alan Alemdar, satın aldığı tapulu arazisinin üzerinde yaşamını sürdürmek için ev yaptı.

1990 yılında Orman Kadastro çalışmaları sırasında evinin bulunduğu arazi üzerinde ölçüme gelen memurların kendisinden para istediğini iddia eden Alemdar, kendisinin de memurların bu tutumu karşısında, "Kanun ne diyorsa siz onu yapın. İşinizi yapın" dediğini söyleyerek, arazisinin ölçümünün yapıldığını belirtti. 2/B Kanununun çıkması ile köy muhtarı tarafından kendisine ulaştırılan yazı ile tapulu olan ve evinin içinde bulunduğu arazinin tapusunun silindiğini ve 2/B alanı içinde yaşadığını öğrenen Alemdar; şunları söyledi: "Benim dedem Yemen'de şehit düştü. Biz şehit torunuyuz. Biz devlet deyince ayağa kalkarız. O tarihte memurların istediği haracı verseydim. Arazim 2/B olarak yazılmayacaktı. Nasıl oluyor da adıma tapulu arazilerimde yanlış yapılıyor. Parasını ödeyerek tapusunu aldığım yeri yeniden para ödeyerek satın mı alacağım. Bu nasıl adalet? Bu nasıl kanun? Bu yanlış nasıl yapılır? Kayıtlara hiç mi bakmadılar? Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyorum. Parasını ödeyip satın aldığım yere ikinci kez para ödemek istemiyorum"

En büyüğü 44, en küçüğü 25 yaşında 7 çocuk babası olan 62 yaşındaki Alemdar, yetkililerden yaşadığı mağduriyete çözüm bulmalarını istedi.

Kocaali İlçe Tapu Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Alemdar Çukurköy Kocaali Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title