Tarımsal Öğretimin 172. Yılı Adü'de Kutlandı
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi tarafından Tarımsal Öğretimin 172’inci yılı nedeniyle düzenlen panel Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi tarafından Tarımsal Öğretimin 172'inci yılı nedeniyle düzenlen panel Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu'nda gerçekleşti.
Moderatörlüğünü Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'ın yaptığı Panele Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, sektör temsilcileri, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
ADÜ Tralleis Meydanında bulunan Atatürk büstüne Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Kızılkaya'nın çelenk koymasıyla başlayan etkinlik Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen panel ile devam etti.
Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış yaptığı açılış konuşmasında, Tarımsal Öğretimin 172'nci yılının kutlandığı bu günlerde her ülkenin tarımsal kalkınmasında ve ülke nüfusunun sağlıklı beslenmesinde tarımsal eğitim ve öğretimin özel bir yeri olduğunu ifade etti. Ziraat Mühendisleri Odası olarak meslektaşlarının sorunlarının çözümü konusunda projeler ürettiklerini ve raporlar hazırladıklarını belirten Barış, Ziraat Mühendislerinin de gelişen tarım teknolojilerine hazırlıklı ve donanımlı olmaları gerektiğini vurguladı.
Açılış konuşmasının ardından panelistleri tanıtan Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Ziraat Fakültelerinde uygulanan eğitim sistemini ve bu sistemin geçmişten günümüze değişimini anlatarak daha önceki sistemlerde yaşanan hataları değerlendirdi.
Panelde yapılan sunumda ziraat fakültelerinin mevcut durumu değerlendirilerek ülkemizdeki tarım öğretimimizin 1846 yılından itibaren gelişimi anlatıldı. Bununla beraber her geçen yıl farklı isimlerde ziraat fakültelerinin eğitime başladığı ifade edilerek temelde ziraat eğitimi verilmesine rağmen neden farklı isimler kullanıldığının anlaşılamadığı dile getirildi. Artan ziraat fakültesi sayısına rağmen ziraat fakültesi mezunlarının yeteri kadar istihdam edilemediğinden yola çıkılarak fakültelere kontenjan sınırlaması getirilmesi gerektiği kaydedildi.
Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, katkılarından dolayı panelistlere, ADÜ hediye paketi ve teşekkür belgesi verdi.
Etkinlik, düzenlenen kokteyl ile son buldu. - AYDIN