Haberler

Belediye başkanına büyük şok! Makam odasındaki eşyaları kamyona yükleyip götürdüler

Güncelleme:
Abone Ol

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediyenin esnaf ve eski çalışanlarına ödenmeyen tazminatlarını içeren 5 ayrı icra işlemi nedeniyle Belediye Başkanı Ali Boltaç'ın makam odasındaki eşyalar haczedildi.

Tarsus İcra Müdürlüğü ekipleri, alacaklı avukatlarla birlikte bugün belediyeye geldi. Tarsus Belediyesi'nin esnaf ve işten ayrılan işçilerin ödenmeyen tazminatları için 5 ayrı dosyadaki toplam 10 milyon 800 bin liralık borcu için haciz işlemi yapıldı. Belediye Başkanı Ali Boltaç'ın makam odasındaki masa, koltuk, sandalyeler ve diğer tüm eşyalar bir kamyona yüklenerek götürüldü.

"KISMİ ÖDEMELER YAPILMASINA RAĞMEN..."

Haciz işleminin ardından bir açıklama yapan Tarsus Belediyesi Başkanı Ali Boltaç, "Tarsus İcra Müdürlüğü memurları, makam odamıza gelerek muhafaza işlemini uygulamak istediklerini bildirmişlerdir. Belediyemiz Hukuk Müdürlüğü tarafından 3 aylık süre gelen uzlaşma isteklerimiz icra dosyaları vekili tarafından reddedilmiş, kısmi ödemeler yapılmasına rağmen kötü niyetli olarak başkanlık makamı içerisinde bulunan eşyalar haczedilmiştir" diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı'na büyük şok! Makam odasındaki eşyaları kamyona yükleyip götürdüler

"ANA PARA 10 MİLYON 800 BİN TL'YE ÇIKARILMIŞTIR"

Tarsus Belediye Başkanlığının dosyalara toplam anapara borcunun 5 milyon 476 bin 500 TL olduğunu belirten Başkan Boltaç, "Ancak bu ana para icraya verilerek kötü niyetli olarak 10 milyon 800 bin TL'ye çıkarılmıştır. Belediyenin kıdem tazminatını alacak bütün işçilere eşit ödeme yaptığı dikkate alınarak yine eşit taksitli ödeme yapma talebinden bulunmasına rağmen yine bu talep kabul edilmemiş ve icra işlemlerine başlanmıştır. Yapılan icra işleminin art niyet taşıdığı ortadadır. Bugün Tarsus Belediyesi başkanlık makamında yapılan bu haciz yalnızca Tarsus Belediyesi'ne değil, her bir vatandaşımıza yapılmıştır. 10 milyon 800 bin TL'lik bir borcun başkanlık makamından başkanın koltuğunu, sandalyesini, masasını götürerek tahsil edilemeyeceği herkesin bildiği bir gerçektir. Bu bir itibarsızlaştırma projesidir. Biz itibarımızı ne oturduğumuz koltuktan ne makamdan alıyoruz. Biz dün olduğu gibi bugün de tüm engellemelere rağmen daima Tarsus'a hizmet etmeye devam edeceğiz. Hiçbir olumsuzluk bizi engelleyemez" ifadesini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Boltaç Politika Güncel Mersin Tarsus Hukuk Hukuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

çağdaş 33:

İşçinin emekçinin hakkını vereydin sende başkan. İnsanlar çalışıren taksitle gel çalış denmiyor maalesef itibarını düşündüğün kadar çalışanın hakkınıda düşüneceksin.

Yanıtla50201
ADEM MADEM:

daha önceki dönemi sorgula.

25
Mustafa Yörükoglu:

İki dönemdir CHP de olan bir belediyrle,ondan önce Burhanettin Kocamaz vardı,hizmetle anılan bir belediye idi Tarsus Belediyesi.Ne hale gelmiş.

Yanıtla34113
ALİCAN:

Belediyeler de milletin başına bela oldular. Deli dumrul gibi vatandaştan para topluyorlar. Yolsuzluğa ve israfa sınırsız para var ama personel maaşına gelince para yok. Seçimi kaybeden belediye başkanları geride enkaz bırakarak çekip gidiyor. Sözde belediye gelir giderleri denetleniyor ama bugüne kadar hiçbir belediye başkanına yolsuzluk nedeniyle ceza verilmedi. Demek ki denetimler göstermelik yapılıyor.

Yanıtla186
Mehmet Biricik:

birincisi bu belediye el değiştirmemiş.ikincisi de seçimden sonra çarşaf çarşaf borç afişi asarak çalışmamaya bahane arıyorlar.e sen zaten onu bilerek istemedin mi koltuğu.yolsuzluk yapıldı ise tespit et ama her belediyenin yaptığı gibi seçim kazanmak için yapılan gereksiz harcamalar yüzünden artan borcu bahane edemezsin.seçimden önce borç çok hizmet yok diye koltuğa talip oluyorsan hem borcu azaltacak hem vaatlerini yerine getireceksin.

13
bekir yapici:

hangi partiden oldugu hic önemli degil tüm belediyeler kamu yani devlet kurumudur, dolayisinla devleti yönetmeye talip olan ikdidarlarin görevi devlet kurumlarini cökertmek degil islerligini saglamaktir destek olmaktir, bir partinin kin ve nefretle sadece kendi partisinden olmayan belediyeleri hedefe koymasi ahlaki ve vicdani degildir ayrica bu belediye baskanlarini degil onlara oy veren vatandasi cezalandirmaktir karsiligi sandikta tepki olarak gelir.

Yanıtla820
ibrahim sarı:

Boş işlerle uğraşacağınıza iş üretin, hizmet üretin, vatandaşa hizmet edin. Kocamaz ve şevket can nasıl yaptıysa siz de yapabilirsiniz. Hükümeti ekonomiden dolayı eleştiriyoruz eyvallah ama kardeşim çalışanını hem işten atıyorsun hem de maaş ve haklarını vermiyorsun. Sizin için bir anlam ifade eder mi bilmiyorum ama kul hakkı diye bir şey var

Yanıtla720
hakan sorgular:

belediyenin malı kamunun malıdır kamu kamuya icra yapamaz anayasal suçtur

Yanıtla144
Mustafa Büyük:

O kadar borcu takandan alsaydilar yeni başkanın ne suçu var

Yanıtla610
bekir yapici:

belediyeler kamu yani devlet kurumudur, o yüzden belediye baskanlarini parti baskanlari degil bir cok cagdas ülkede oldugu gibi orda yasayan halkin kendisinin secmesi gerekir yani adaylar partilerden degil bagimsiz olarak secime girmelidir, ve tarafsiz esit ve adil olarak devlet tarafindan denetlenerek hesap verir konuma getirilmelidir.

Yanıtla29
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title