Haberler

Tatar Güzeller, Kıyafetleri, Dansları ve Yemekleriyle Büyüledi

Abone Ol

Muğla'nın Datça İlçesi'ne bağlı Yaka Köyü'nde, taşımalı eğitim uygulamasıyla boşaltılan eski okul binasının onarılması ile dört yıl önce hizmete giren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nin (UKKSA) son konukları Tatar güzeller oldu.

Muğla'nın Datça İlçesi'ne bağlı Yaka Köyü'nde, taşımalı eğitim uygulamasıyla boşaltılan eski okul binasının onarılması ile dört yıl önce hizmete giren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nin (UKKSA) son konukları Tatar güzeller oldu.

İstanbul'da düzenlenen 'Tatar Kızı' yarışmasında dereceye giren Tataristanlı üç genç kız, ödül olarak kazandıkları bir haftalık tatil için geldikleri UKKSA'da yapılan etkinlikte, güzellikleri, kıyafetleri, dansları, oyunları ve yemekleri ile izleyenleri büyüledi.

İstanbul Üniversitesi Tarih bölümü yüksek lisans öğrencisi Alsu Dunaeva (24), Ankara Üniversitesi Uluslar arası Hukuk Yüksek Lisans öğrencisi Aygül Bozkurt (29) ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İngilizce Bölümü öğrencisi Landış Nasihova (19) akademi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte hem ülkelerinin şarkılarını ve danslarını sergiledi hem de kendi elleriyle yaptıkları yemek ve tatlıları davetlilere ikram etti.

Tataristan'ın olmazsa olmaz yemeklerinden olan ve üç köşe anlamına gelen, etli ve patatesli 'Üçpoşmak böreği' ile 'çak-çak' adı verilen hamur işi tatlısı davetliler tarafından beğenildi.

İstanbul'daki yarışmada jüri üyeliği yapan ve kendisi de bir Tatar olan Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Amine Aygistova, UKKSA'nın tatil jestinden çok memnun kaldıklarını belirterek, Buranın çok güzel ortamında unutulmaz bir hafta geçirdik. Tatilin son günü, böyle bir etkinlik düzenleyerek, Tataristan'ı Türk halkına tanıtmak istedik. Şarkılarını, danslarını, oyunlarından örnekler sunduk. Bu arada izleyenlere, birkaç kelime de olsa Tatarca öğrettik. 'Ben seni seviyorum'un Tatarcasını, Min sine yarata'yı hep bir ağızdan söyledik dedi.

UKKSA Başkanı Nevzat Metin, dört yıldır olduğu gibi akademide farklı ülkelerin farklı kültürlerini tanımak adına etkinlikler düzenlediklerini belirterek, Dört yılda, 52 değişik ülkeden 420 sanatçıya kapılarını açan UKKSA, bu yıl ulusal ve uluslararası 39 ayrı etkinlikte, 13 ülkeden 79 sanatçıya daha evsahipliği yapacak. Ülkemizde bir köyde açılan ilk ve tek uluslararası sanat akademisi olma özelliğine sahip olan UKKSA ne yazık ki istenen desteği göremiyor. Bu yıl sponsor bulmakta ciddi sorunlar yaşadık. Bir kuruş sponsorluk bulamadık. Kendi imkanlarımız kendi gücümüzle akademiyi var etmeye çalışıyoruz. Eğer burayı süreklilik içinde var edemezsek, akademi yok olup gidecek. Biz her şeye rağmen, bu coğrafyaya yakışan etkinliklerimize devam etmeye çalışıyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Tataristan Muğla Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title