Haberler

Tatvan'da Futbol Sahasını Temizleme Seferberliği

Abone Ol

Bitlis'in bölgesel amatör ligde mücadele eden takımı Tatvan Gençlerbirliği Spor'un maçlarının dışarda oynanmaması için ilçe halkı seferber oldu.

Bitlis'in bölgesel amatör ligde mücadele eden takımı Tatvan Gençlerbirliği Spor'un maçlarının dışarda oynanmaması için ilçe halkı seferber oldu. Tatvan'daki kamu kuruluşları ile yaklaşık 300 kişi karlarla kaplı sahayı elbirliği ile temizleyip pazar gününe yetiştirmek için çalıştı. Kaymakam Murat Erkan, çalışmanın kısa sürede tamamlanacağını, bunun birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu söyledi.

Bitlis'i Bölgesel Amatör Ligde (BAL) temsil eden tek takım Tatvan Gençlerbirliğispor, pazar günü Tatvan'da Cizre Basraspor'la karşılaşacak. Sahadaki kar kalınlığının 40 santimetreyi aşması ve karşılaşmanın ilçe dışında oynanmasının gündeme gelmesi üzerine ilçe halkı seferber oldu. Tatvan İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü, Jandarma ve diğer kamu kurum çalışanları, Gençlerbirliğispor futbolcuları, teknik direktörü ve çok sayıda taraftar bu çalışmaya katılmak için kolları sıvadı. Çalışmaya Tatvan 10'uncu Motorlu Piyade Tugayı'na bağlı askerler de destek verdi.

Saha zeminin sentetik olması nedeniyle saha içerisindeki karlar, el arabaları ve naylon barandalar içine konularak sahadan çıkarılmaya çalışılıyor. 100 metre uzunluk ve 64 metre genişliğe sahip sahanın temizlenmesi için birlik beraberlik örneği sergilendiğini ifade eden Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, şöyle dedi:

"Kış mevsiminde saha temizlemek oldukça zor bir iştir. 2 hafta önce Tatvan Gençlerbirliğispor cezası nedeniyle maçını Adilcevaz'da oynadı ve orada puan kaybetti. Bu hafta maçın Tatvan'da oynanmasına karar verildi. Maçın Tatvan'da oynanabilmesi ve kulübümüzün ceza almaması için kamu kurumlarımızla birlikte sahayı temizleme çalışması başlattık. Tek amacımız sahayı pazar gününe kadar maç oynanabilecek duruma getirmektir."

Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mazlum Koca ise askerlerin de destek verdiği kar temizleme çalışmasının 3 gündür devam ettiğini söyledi. Herkesin el ele vererek sahayı temizlemeye çalıştığını belirten Koca, "İnşallah el birliğiyle sahayı pazar günkü maç için uygun hale getireceğiz. Herkes bunun için seferber olmuş durumda. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Tatvan Gençlerbirliği Spor Kulübü Teknik Direktörü Murat Ebe de sahanın temizlenmesinde herkesin büyük emeği olduğuna belirterek, teşekkür etti. - Bitlis / Tatvan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Erkan Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title