Haberler

Taylan'ın Avukatı Açıklama Yaptı

Abone Ol

İstanbul'da kaybolduktan sonra Cankurtaran sahilinde cesedi bulunan Sarai Sierra cinayetiyle ilgili İstanbul'da tanıdığı kişi olarak polis tarafından ifadesi alınan Taylan K.'nın avukatı Özkan Polat, Emniyet Müdürlüğü'nde açıklama yaptı.

İstanbul'da kaybolduktan sonra Cankurtaran sahilinde cesedi bulunan Sarai Sierra cinayetiyle ilgili İstanbul'da tanıdığı kişi olarak polis tarafından ifadesi alınan Taylan K.'nın avukatı Özkan Polat, Emniyet Müdürlüğü'nde açıklama yaptı. Müvekkillinin sosyal çevresi olan, üniversite mezunu, mastırını yurtdışında yapmış, bir süre yurtdışında yaşamış bir kişi olduğunu söyleyen Avukat Özkan Polat, "Biz kendimiz gelerek olayla ilgili polise bilgi verdik. Bütün belgeleri polise teslim ettik. Müvekkilim daha önce bu belgeleri Sarai Sierra'nın ailesine de iletti." dedi. Özkan Polat, "Müvekilimle Sarai Sierra arasında duygusal bir bağ yok. Yüz yüze kısa süren iki görüşmeleri olmuş." dedi.

"TÜRKİYE TARİHİNİN EN KAPSAMLI SORUŞTURMASI YAPILIYOR"

Cankurtaran sahilinde cesedi bulunan Sarai Sierra cinayetiyle ilgili yapılan soruşturmada görüştüğü son kişi olarak adı geçen Taylan K.'nın avukatı olduğunu söyleyen Özkan Polat "Kendi isteğimizde geldiğimiz Emniyet Müdürlüğü'nde gereken belgeleri emniyete sunduk. Her türlü yardımı yapıyoruz. Ben halen gelip gidiyorum. Belki de Türkiye tarihinin en detaylı en derin araştırmalarından biri yapılıyor. 16 yıllık avukatım. İlk defa bir soruşturmanın bu kadar detaylı yapıldığını görüyorum. Elimizdeki en büyük kozumuz emniyetin yaptığı bu detaylı araştırma. İnanıyoruz ki bu yoğun çalışma meyvesini verecek. Müvekkilimin şu ana kadar ortaya çıkmamızın sebebi soruşturmanın gizliliği ikincisi ise katil veya katillerin bulunacağı yönündeki inancımız." diye konuştu.

TAYLAN K SIRADAN BİR VATANDAŞ

Avukat Özkan Polat "Taylan sıradan bir vatandaş. Taylan iyi bir aileden gelen iyi eğitim almış. Üniversite mezunu, mastırını yurt dışında yapmış ve belli bir süre yurtdışında yaşamış bir vatandaş. Bekar. Kamuoyunda tinerci, MİT görevlisi gibi sıfatlar verildi. Bunların hiç biri değil" dedi.

ARKADAŞLIKLARI İNTERNET ÜZERİNDE BAŞLAMIŞ

Bu kaotik olayda müvekkilinin yerini özetlemek isteyen Avukat Özkan Polat "3-4 dört ay öncesine dayanan uluslararası fotoğraf paylaşım sitesinde birbirlerinin çekmiş oldukları fotoğları yaptıkları yorumlarla başlıyor arkadaşlıkları. Belli bir süre içinde çok yoğun olmamakla birlikte devam ediyor. Bayan Sierra'nın Türkiye'yi çok ilginç bulması, değişik bulması sebebiyle Türkiye'ye geliyor. Benim müvekkilimin onu çağırması gibi bir durum yok. Müvekkilime bir mail atarak ona İstanbul'a geldiğini görüşmek istediğini söylüyor. Maillerinde gelmişken Avrupa turu yapmak istediğini birkaç ülkeye gitmek istediğini belirtiyor." diye konuştu.

ARALARINDA DUYGUSAL BİR İLİŞKİ YOK

Amerika'dan gelen Sarai Sierra'yla müvekkilinin duygusal bir ilişki yaşamadığını anlatan Avukat Özkan Polat "Sadece iki kez kısa süreli olarak buluşup çay kahve içmişler. Bu görüşmeler oldukça kısa olmuş. Aralarında duygusal bir ilişki yok." Dedi.

Avukat Özkan Polat şunları da söyledi:

"Müvekkilimin izlenimi bayan Sierra'nın Türkiye'yi merak ettiği için Türkiye'ye gezmeye gelen bir turist olduğu yönünde. En son Pazar günü internet üzerinden görüşüyorlar. Bayan Sierra İstanbul'da nereleri görmesi gerektiğini sorunca, müvekkilim tarihi yarımadayı gezmesini tavsiye ediyor. Bir gün sonra buluşmak üzere müvekkilim evinden bayan Sierra evinden harekete geçiyor. Fakat bir yerde irtibatları kopuyor. Bir gün önce bayan Sierra 'Kendini zorlama. Gelmezsen de ben kendim gezerim.' dediği için bir süre Galata Köprüsü'nde bekleyen müvekkilim daha sonra herhalde kendi gezmeye karar verdi diyerek oradan ayrılıyor."

ADLİ TIP SONUÇLARINI DA BİZDE BEKLİYORUZ

Avukat Özkan Polat adli tıp kurumu tarafından müvekkilinden örnekler alındığını söyleyerek "Sonuçları bekliyoruz. Polisi elindeki belgeler müvekkilim açısından en ufak bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde. Zaten aksi olsaydı şu anda gözaltında olurdu." dedi.

(BB) - İstanbul / Beşiktas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarai Sierra Cankurtaran Özkan Polat İstanbul Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title