Haberler

Tayland'da Hükümet Karşıtı Gösteriler

Abone Ol

Tayland Kralı Adulyadej'ın doğum günü kutlamaları nedeniyle başkent sakin

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in doğumgünü kutlamaları nedeniyle başkentin sakin olduğu, tarafların ise bir sonraki adımlarını planladıkları bildirildi.

Kral Adulyadej için önemli kutlamalar dün yapılmasına rağmen, programların birkaç gün daha devam edeceği, yarın da Başbakan Yinglak Şinavatra'nın evsahipliğinde resepsiyon verileceği bildirildi.

Kralın doğumgünü kutlamaları nedeniyle başkent genel olarak sakin görünse de tansiyonun halen yüksek olduğu, sabaha karşı çıkan olaylarda 3 kişinin yaralandığı belirtildi. Buna rağmen, Kral için düzenlenecek programların bitimine kadar tarafların sakin ortamı bozmayacağı belirtiliyor.

Protestoların lideri Suthep Thaugsuban, daha önce yaptığı açıklamada, başkent Bangkok'ta günlerdir devam eden ancak dün Kral Adulyadej'ın doğumgünü konuşması nedeniyle göreceli olarak durulan gösterilerin bugün devam edeceğini belirtmişti.

Ülkede yönetim karşıtları, ağabeyi eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın çıkarlarına hizmet ettiğini ileri sürerek, Başbakan Yinglak Şinavatra'nın istifasını istiyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Tayland Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title