Haberler

Tayland'da Ordunun Yönetime El Koyması

Abone Ol

Cunta lideri General Prayuth Çan oça, şu anda seçim yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in resmi onayını alarak iş başına gelen askeri cunta lideri General Prayut Çan-oça, ülke genelinde protesto gösterilerin sürmesi nedeniyle "şu anda seçim yapmanın mümkün olmadığını" söyledi.

Ordunun yönetime el koymasından bir hafta sonra General Prayut Çan-oça, basına yaptığı açıklamada, cunta yönetiminin, iktidarda kalmayı hedeflemediğini ancak "şu anda seçim yapmanın mümkün olmadığını", seçimin ne zaman yapılacağı konusunda ise henüz bir fikri olmadığını bildirdi.

Öte yandan başkent Bangkok'ta cunta yönetimine karşı yapılan gösteriler son bulmuş görünüyor.

Tayland'da ordu, ülkede 7 ay süren siyasi tıkanıklığın ve 28 kişinin öldüğü protesto gösterilerinin üzerine 22 Mayıs'ta yönetime el koymuştu.

General Prayut Çan-oça, kendisini başbakan ilan etmiş, Senato fesh edilmiş, bazı medya organları kapatılmış ve yayınlarını sürdürenlere sansür uygulamaya başlamıştı.

Ülkede sosyal paylaşım sitesi Facebook da dün kısa bir süre kapatılmıştı ancak ordu, Facebook'un kapatılmasında rol oynamadığını açıklamıştı.

Prayut Çan-oça, pazartesi günü ülkeyi yönetmek için Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in resmi onayını almıştı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, bugün cunta yönetimine, sivillerin askeri mahkemelerde yargılanması emrini derhal geri çekmesi çağrısında bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Tayland Kralı Facebook Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title