Haberler

Taylanlılar, Başbakan Şinavatra'nın İstifasını İstiyor

Abone Ol

Askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan başbakanın kardeşi Taksin Şinavatra'nın, hükümeti kontrol ettiği iddia ediliyor

Tayland'ta toplanan binlerce kişi, Başbakan Yingluck Şinavatra'nın istifasını istedi.

Başkent Bangkok'ta düzenlenen ve yaklaşık 75 bin kişinin katıldığı tahmin edilen hükümet karşıtı gösteride, eylemciler Başbakanın kardeşi olan ve askeri darbe ile 2006 yılında görevden uzaklaştırılan Taksin Şinavatra'nın hükümeti kontrol ettiği ileri sürdü. Taksin Şinavatra'nın en büyük rakiplerinden muhalif milletvekili Suthep Thaugsuban tarafından organize edilen gösteride "Taksin rejimi" sloganları atan eylemciler, Başbakan Yignluck Şinavatra'nın istifasını istedi.

Polis Sözcüsü Piya Uthayo, istihbarat kaynaklarının gösterilerin başkentin ana anterlerinde, Başbakanlık ofisi ve meclis çevresine yayılabileceğini ve sempatizanların bazı üst düzey kamu binalarında su ve elektrik hizmetlerini kesebilecekleri uyarısında bulundu.

Bu arada Başbakan Şinavatra taraftarı küçük bir grubun da sokaklarda toplandığı kaydedildi.

Büyümesi tahmin edilen gösterilerin, hükümetin eski Başbakan Taksin Şinavatra'ya af öngören ancak Senato engeline takılan tasarıyla ilgili kararından vazgeçirmese bile en azından geçici olarak askıya alma konusunda zorlayabileceği tahmin ediliyor.

Yingluck Şinavatra hükümetinin, Tayland Anayasa Mahkemesi tarafından geçen hafta kabul edilen tartışmalı senato üyelerinin seçilmiyle ilgili düzenleme sonrasında yeni bir siyasi krizle karşı karşıya kalacağı görünüyor.

Askeri darbe ile 2006 yılında görevden uzaklaştırılan Taksin Şinavatra, görevini kötüye kullanmak ve yolsuzluk yapmaktan suçlu bulunmuş ve 2 yıllık hapis cezasından kaçmak için 2008'de ülkeyi terk ederek sürgün hayatı yaşamaya başlamıştı.

Taksin Şinavatra'ya af öngören ve parlamentonun alt kanadından geçen tasarı bir süre önce Senato'dan geri çevrilmişti ve tasarı ülke genelinde protestolara neden olmuştu.

Taksin Şinavatra'nın kardeşi Yingluck Şinavatra, başbakanlık görevine 2011'de getirilmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Suthep Thaugsuban Bangkok Tayland Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title