Haberler

Tazmanya Canavarı ile Fareyi Birleştirdiler!

Abone Ol

Bilim Adamları İlk Kez Soyu Tükenmiş Bir Tür Olan Tazmanya Kaplanının Dna'sını, Yaşayan Bir Organizma Olan Fare Embriyosunda Kullandı.

Avustralyalı ve Amerikalı bilim adamları ilk kez soyu tükenmiş bir tür olan Tazmanya kaplanının (thylacine) DNA'sını, yaşayan bir organizma olan fare embriyosunda kullandı.

Melbourne Üniversitesi ve Texas Üniversitesinden bilim adamları, Tazmanya kaplanının DNA'sının canlı bir organizmada harekete geçmesi için yapılan çalışmada, bir müzede etanol içinde saklanan 100 yaşındaki Tazmanya kaplanından alınan Col2A1 geninin bir kıkırdağın içinde üretilen fare embriyosuna enjekte edildiğini belirtti.

Uluslararası bilim dergisi PLoS ONE'da yayımlanan araştırmaya katılan Melbourne Üniversitesinden Andrew Pask, Col2A1 geninin büyüyen kıkırdakta ve faredeki kemik gelişiminde benzer bir işlev gördüğünü belirterek, genin kıkırdak dokusunda ürediği, bunun, DNA parçasının Tazmanya kaplanının iskeletinin oluşmasında gerçekten önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.

Pask, nesli tükenen bir türden alınan DNA'nın kullanımının, yeni biyo-ilaçların geliştirilmesi ümidini artırdığını, bazı genlerin kıkırdak yenilenmesine yardımcı olabileceğini ifade ederek, soy tükenme oranlarının alarm seviyesinde olduğu bir zamanda yaptıkları bu keşfin önemli olduğunu kaydetti.

Tazmanya kaplanının sonuncusu, 1936 yılında Hobart hayvanat bahçesinde ölmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title