Haberler

TBMM Araştırma Komisyonu Yalova Tersanelerini İnceledi

Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tersaneler Araştırma Komisyonu, Tuzla Tersanesi'ndeki İncelemelerin Ardından Yalova-altınova Tersaneler Alanında da İncelemelerde Bulundu. AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, "Tuzla Tersanelerini Tek Tersane Gibi Düşünmemek Lazım. Türkiye'nin Tuzla Tersanesi'ne İhtiyacı Var" Dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tersaneler Araştırma Komisyonu, Tuzla Tersanesi'ndeki incelemelerin ardından Yalova-Altınova tersaneler alanında da incelemelerde bulundu. AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, "Tuzla tersanelerini tek tersane gibi düşünmemek lazım. Türkiye'nin Tuzla Tersanesi'ne ihtiyacı var" dedi.

Tuzla Tersanesi'nde yaşanan işçi ölümlerinin ardından kurulan TBMM Araştırma Komisyonu Yalova'ya gelerek Altınova tersaneler alanında incelemelerde bulundu. İlk olarak Yalova Valisi Yusuf Erbay'yla makamında bir araya gelen komisyon üyeleri, daha sonra Yalova Belediyesi'ni ziyaret etti. Buradaki temasların ardından Yalova'nın Altınova İlçesi Hersek mevkiinde yapımı süren 40 ortaklı Yalova-Altınova Tersane alanına giden komisyon üyeleri, Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan tarafından karşılandı. Komisyona 10 dakikalık bir sinevizyon sunumu yapan Kan, çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Baretlerini takarak tersaneyi dolaşan komisyona yine Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan eşlik etti. İnceleme esnasında basın mensuplarının Tuzla Tersanesi'nin durumunu ile ilgili soru sorması üzerine Domaç, "Tuzla Tersaneleri deyince bir tersane gibi akla geliyor. Tuzla Tersaneler Bölgesi orada 44 tersane var. Dolayısıyla dünya standardın da üretim yapan tersaneler var Tuzla'da. Ama buna karşılık yeterli kapasiteye ulaşamamış tersanelerde var. Bunun için Tuzla diye genelden bir söz söylememek lazım. Farklı tersaneler ve farklı uygulamalar var. Ama tersaneler de ölümlerin olmaması için iş sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması lazım. Bizde bunun için çaba harcıyoruz. Bu alan şu anda yan sanayi ile birlikte 100 bin kişiyi istihdam ediyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde de 150 bin kişiyi istihdam edecek. Burası tersane iş kolu. Burada istihdamı yoğun bir iş yapılıyor. Bu tür yerlere Türkiye'nin ihtiyacı var. Özellikle Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde böyle yerlerin yapılması lazım. Yalova-Altınova tersanelerinde ise çalışma alanı 100 dönüm civarında şimdilik güzel. Ama küçük tersanelerin giderek şansı azalıyor. Bunların büyümesi lazım. Bizim dünyayla yarışmamız için 200 bin tonluk gemiler yapmamız lazım. Bu yarışı da devam ettirmeliyiz, çünkü istihdam ve döviz girdisi açısından önemli" dedi. Komisyon üyeleri buradaki incelemenin ardından Yalova'dan ayrıldı.

(SÇ-EY-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title