Haberler

TBMM'de İşitme Engelliler İçin İletişim Merkezi Açıldı

Abone Ol

İşitme ve konuşma engelli vatandaşlar, cep ve ev telefonlarından "420 75 00" numaraya atacakları mesajla, TBMM hizmetlerine erişim sağlayabilecek, sorunlarına çözüm, taleplerine cevap arayabilecek.

İşitme ve konuşma engelli vatandaşlar, cep ve ev telefonlarından "420 75 00" numaraya atacakları mesajla, TBMM hizmetlerine erişim sağlayabilecek, sorunlarına çözüm, taleplerine cevap arayabilecek.

TBMM'de kurulan "İşitme Engelli İletişim Merkezi"nin tanıtımı amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Akarca, engelli vatandaşlara sağladıkları bu yeni hizmetin, çok önemli bir açılım olduğunu söyledi.

Türkiye'de 2 milyonu aşkın işitme engelli vatandaşın bulunduğunu ifade eden Akarca, bütün bireylerin topluma katılımının üst düzeyde olması için işitme engelli vatandaşların kullanımına, İletişim Merkezi açtıklarını belirtti.

Meclis'e bir numara tahsis ettiklerini bildiren Akarca, bu numaraya evdeki sabit telefonlardan da dahil SMS gönderildiğini, kurdukları sistemde bunun metin olarak çıktığını anlattı.

Akarca, bunun, vatandaşların sadece randevu almak için değil her türlü ihtiyacını gidermeye yönelik bir hizmet olduğunu dile getirerek, "Su, yemek, taksi, ambülans ihtiyacı olabilir. Bunun gibi her türlü iletişim kurmak açısından çok önemli. Vatandaşlarımızın hiç düşünmeden, rahatlıkla kullandığı hizmetleri, herkese kullandırır duruma getiriyoruz. Meclisimize teşekkür ediyorum. Bu, Türkiye'yi kucaklayan bir hizmet. Öncülük etmeleri çok manidar ve önemli. Bunun, tüm kurumlarda uygulanmasını, artarak devam etmesini arzuluyoruz" diye konuştu.

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi de mümkün olduğu kadar bütün vatandaşlara ulaşabildikleri bir Meclis olma gayretinde olduklarını vurguladı.

TBMM'nin engellilere yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Çiftçi, 24. Dönem milletvekilleri albümünün Braille alfabesiyle basıldığını, TBMM internet sitesinde görme engelliler için özel bölüm hazırlandığını, engelli ve yaşlı vatandaşlar için refakatçi personel ve araç desteği sağlandığını anlattı.

Çiftçi, Meclis yerleşkesi ve binalarının, engelliler için yeniden düzenlendiğini, Halkla İlişkiler personeline işaret dili eğitimi verildiğini, engellilere yönelik spor etkinlikleri düzenlendiğini, mavi kapak kampanyası çerçevesinde toplanan kapaklarla tekerlekli sandalye alındığını anımsattı.

Konuşmaların sonunda uygulama, faaliyete geçti. İşitme engelli bir vatandaş, cep telefonundan attığı mesajla Çiftçi'den randevu aldı. - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Haydar Çiftçi Türk Telekom Türkiye Akarca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title