Haberler

Mahmud Abbas: Ya zafer ya şahadet! Tüm kardeşlerimle Gazze'ye gideceğim

Güncelleme:
Abone Ol

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Ben, Filistin liderliğindeki kardeşlerimle Gazze'ye gitme kararı aldım, bunu yapacağım. Bütün gücümle bunu gerçekleştireceğim. Bunun bedeli hayatımız da olsa benim hayatım Gazze'deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde şeref konuğu olarak milletvekillerine seslenen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yakın zamanda Gazze'ye gideceğini belirtti.

"YA ZAFER YA ŞAHADET"

"Önümüzde başka bir çözüm kalmadı" diyen Abbas, "Ben, Filistin liderliğindeki kardeşlerimle Gazze'ye gitme kararı aldım, bunu yapacağım. Bütün gücümle bunu gerçekleştireceğim. Bunun bedeli hayatımız da olsa benim hayatım Gazze'deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir. Bizler İslam'ın hükmünü uyguluyoruz: Ya zafer ya şehadet... Burada bu makamda uluslararası bir platformda konuşuyorum. Bütün Arap ve İslam liderlerini, BM yetkililerini bu insani görevi birlikte yerine getirmeye çağırıyorum. Amaç barış işe bunu yapalım diyoruz. Güvenlik kuruluna da çağrıda bulunuyorum; uygulanmayan 80 kararı veren kurula sesleniyorum: Bizler Gazze'den sonra Kudüs-ü Şerif'e yöneleceğimizi söylemek istiyorum. Ebedi başkentimize gideceğim" ifadelerine yer verdi.

Mahmud Abbas: Ya zafer ya şahadet! Tüm kardeşlerimle Gazze'ye gideceğim

"BM'DE TAM ÜYELİĞİ ELDE ETMEK İSTİYORUZ"

Açıklamasının devamında Filistin'in daha fazla tanınması için çalıştıklarını ifade eden Abbas, "149 devlet bizi tanıdı. Onları ise 50 devlet tanıdı. Biz bunu devam ettireceğiz. En sonuncusu Ermenistan'dı. Bu tür tanımaların devam etmesi için çalışmaya devam edeceğiz. BM'de tam üyeliği elde etmek istiyoruz. 14 milyon nüfusa sahibiz biz. 2012 yılında bizler gözlemci üye sıfatını Genel Kurul'da çıkarmayı başardık. O sırada bile ABD, bunu gerçekleştirmemek için elinden geleni yapmıştı ama başarısız olmuştu. Bizler 120'den fazla anlaşmaya taraf olmayı başardık. Diğerlerine de katılacağız, bu bizim hakkımız" şeklinde konuştu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Tbmm Genel Kurulu Benim Hayatım Mahmud Abbas Filistin Güncel Gazze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (37)

Savas Ozturk:

Gidebilirsin Hoşçakal

Yanıtla247379
Furkan inci:

türkiye olarak tek derdimiz buydu sagolun bravo

Yanıtla291310
D:

Asla anlayamazsın.

4117
recep kaya:

benim tek derdim bu

4018
Deniz Bakırtaş:

Sizin bütün derdiniz para

1628
MÜCAHİD:

Allah gazzeli müslüman kardeşelrimizin yardımcısı olsun ve muhafaza etsin.

Yanıtla71398
Gündüz Çilekaroğlu:

Türk kardeşlerimi? Bu arkadaşın şimdiye kadar Türkiye’nin yanında durmadığı verdiği kararların hep karşısında olduğu bir Filistin devleti olduğunu hatırlatırmı

Yanıtla72370
Bükücü:

Türk demiyor, tüm kardeşlerimle diyor.

67
Baba Yabgu:

Herkes gidiyor da daha yola çıkan görmedim

Yanıtla55341
Nevzat Grgn:

Bugüne kadar gitmemiş şimdi gidecek,

Yanıtla44323
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title