Haberler

Meclis, Filistin için toplanıyor! Numan Kurtulmuş, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı

Güncelleme:
Abone Ol

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 14-15 Ağustos'ta Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan açıklama geldi. Kurtulmuş, Abbas'ın TBMM Genel Kurulu'na hitap etmesi için 1 Ekim'e kadar tatile giren Meclis'i 15 Ağustos Perşembe günü olağanüstü toplantıya çağırdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Genel Kurulu'na hitap etmesi için Meclis'i 15 Ağustos Perşembe günü olağanüstü toplantıya çağırdı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, 14-15 Ağustos'ta Türkiye'yi ziyaret ederek, TBMM Genel Kurulu'na hitap edeceğini bildirdi.

Meclis, Filistin için toplanıyor! Numan Kurtulmuş, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı

KURTULMUŞ'TAN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI

TBMM Başkanı Kurtulmuş ise TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı. Kurtulmuş'un imzasını taşıyan "olağanüstü toplantı çağrısı"nda, "Türkiye Büyük Millet Meclisini; Filistin halkına ve davasına güçlü desteğimizi göstermek ve mazlum Filistin halkının sesinin dünyaya duyurulmasını sağlamak amacıyla Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Genel Kurul'a hitap etmesi hususunda Anayasa'nın 93'üncü ve TBMM İçtüzüğü'nün 7'nci maddeleri gereğince 15 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırıyorum. Sayın milletvekillerinin belirtilen gün ve saatte Genel Kurul toplantısına katılmalarını rica ederim." ifadelerine yer verildi.

MAHMUD ABBAS TBMM'YE HİTAP EDECEK

İletişim Başkanı Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas, 14-15 Ağustos'ta ülkemize bir ziyarette bulunacaktır. 14 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Sayın Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü Gazi Meclisimizin Genel Kuruluna hitap edecektir." ifadesini kullandı.

Meclis, Filistin için toplanıyor! Numan Kurtulmuş, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdıFilistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, 27 Temmuz'da yaptığı bir konuşmada Filistin Devlet Başkanı Abbas'a davet gönderdiklerini ancak Abbas'ın gelmediğini dile getirmişti. Abbas'a tepki gösteren Erdoğan, "Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik gelmedi. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi?" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Tbmm Genel Kurulu Numan Kurtulmuş Dış Politika Mahmud Abbas Politika Filistin Türkiye Güncel Dış Politika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (20)

Hikmet Bal:

konuşmakla bu iş çözülmüyor askeri seçenek masaya yatırılmalı maliyeti ne olursa olsun

Yanıtla9939
Seko:

O zaman git filistine savaş....

35
Kim bilir:

cok mu gerekli ??

Yanıtla24109
Üveys Uyanık:

zamlar yolda o yüzden toplaniyolar asgari öcret yılbaşında zamlanacak onu hesapliyolar şimdiden herşeye zam yapilacak

415
Metehan Eryilmaz:

Emekliler için toplanın bize ne filistinden

33
alp lohn greene:

Bize ne haniyeden bize ne hizbullahtan anlamıyorum ki çok seviyorsanız yol orada buyrun tutmayalım sizi.

Yanıtla2241
Kimse Beni AF Etmesede Ruslar Eder:

Savaşları durdurabilmenin en iyi yolu galiba Türkiyedeki insanlara RUS Rublesi sunmak. Yani Rus parası RUBLE.. her yerde olmalı Türkiye nin içinde. Böylelik ile insanlar Şirket açıp Rusya ile birlik kurar yani iş ortaklığı kurar.

Yanıtla469
A Alkan:

Hükümet olarak kınamışsın, meclise ne gerek var,kendi ülkeni ilgilendiren bir şey yok ortada, iş güzarlıktan başka bişey değil

Yanıtla1436
Ata_Mete:

S400'leri görelim artık

Yanıtla732
Musti40 :

Sıkar biraz, ABDnin korkusundan bırak göstermeyi, yerini dahi değiştirmiyorlardır!

518
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title