Haberler

Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin Cezaevindeki Nikahı

Abone Ol

Nikah şahitlerinden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu: "Hüzünlü mutluluğa şahit olduk ve orada bir söz verdik; inşallah düğünlerini dışarıda hep birlikte kutlayacağız"

Ergenekon Davası'nda 16,5 yıl hapisle cezalandırılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin nikah şahitliğini yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, hüzünlü bir mutluluğa şahit olduklarını belirterek, "Orada bir söz verdik; inşallah düğünlerini dışarıda hep birlikte kutlayacağız" dedi.

Hasdal Cezaevi'nde düzenlenen nikah töreninin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Feyzioğlu, Türkiye'ye demokratik hukuk devletini getirmek için mücadele verdiklerini söyledi.

Feyzioğlu, "Hüzünlü mutluluğa şahit olduk ve orada bir söz verdik; inşallah düğünlerini dışarıda hep birlikte kutlayacağız. Bu zor günler geçecek" diye konuştu.

Nikah töreninde tutuklu olan bazı subaylarla da bir araya geldiklerini belirten Feyzioğlu, "Hepsi görevlerine burada devam etmenin bilinciyle dimdik duruyorlar. Türk milletine içeriden kucak dolusu sevgiler getirdik" ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu, Çelebi'nin tutuklanmasını eleştirerek, bu ülkede yaşayan herkes için adil yargılama hakkına saygı duyulmasını ve eşitlik istediklerini kaydetti.

Metin Feyzioğlu, çiftin kendilerine "134 Türk denizcisinin tutsak olduğunu sembolize eden" üzerinde "TCG Hasdal TD 134" yazan bir şapka ile "Asrın iftirası balyoz davası" yazılı çekiç verdiğini dile getirerek, bunları basın mensuplarına gösterdi.

Bazı subay eşleri ve çocuklarıyla da sohbet ettiklerini ifade eden Feyzioğlu, tutuklu subayların eşleriyle Ankara'da bir buluşma gerçekleştireceklerini bildirdi.

- Kocasakal org çaldı, şarkı söyledi

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da tutuklu bir mahkum da olsa insani duyguların sürdüğünü, sevgilerin devam ettiğini belirterek, mutlu gününde Mehmet Ali Çelebi'nin yanında olmalarının ve tanıklık yapmalarının kendileri için bir onur olduğunu söyledi.

Kocasakal, "Katıldığım en anlamlı nikah törenlerinden biridir. Bu şartlarda olması insanın içini burkuyor. Biz burada gizli tanık olarak da bulunmadık. Gayet açık tanıklık yaptık. Siyasi bir süreci hukukla izah etmek mümkün değil. Hak ve özgürlüklerin en büyük güvencesi olan hukuk şu anda en büyük tehdit ve tehlike haline gelmiştir. Türkiye'de hiç kimsenin hukuk güvenliği kalmamıştır. Acaba içeride olan onlar mı, bizler miyiz" diye konuştu.

Nikah töreninde org çaldığını ve şarkı söylediğini aktaran Kocasakal, gelin ve damadın da dans ettiğini kaydetti.

Mehmet Ali Çelebi'nin babası Muharrem Çelebi ise oğlunun tutuklanmasını eleştirerek, "Okullarda birinci, hapishanede karanlıkta evleniyor. Bana suçunu belgelesinler, onlarla beraber verilen cezanın altına imzamı atarım" dedi.

Kezban Merey ile evlenen Mehmet Ali Çelebi'nin nikah şahitleri arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Metin Feyzioğlu ve Ümit Kocasakal'ın yanı sıra Balyoz Planı davasında 16 yıl hapisle cezalandırılan ve Hasdal Cezaevi'nde kalan Albay Ali Türkşen'in de olduğu belirtildi.

Nikah törenine, ressam Bedri Baykam, Balyoz Planı davasında 20 yıl hapis cezası alan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan ile Ergenekon Davası'nda müebbet hapisle cezalandırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un eşi Sevil Başbuğ da katıldı.

Davetlilere dağıtılan nikah şekerlerinin üzerinde Atatürk'ün resmi ve imzasının bulunduğu görüldü. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ali Çelebi Metin Feyzioğlu Ümit Kocasakal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title