Tehlike Lisenin Kapısına Geldi
Liselilerin Yüzde 19.2'si Sigara ve Alkol, Yüzde 5.7'si Sigara ve Uyuşturucu, Yüzde 5.6'sı Alkol ve Uyuşturucu, Yüzde 4.9'u Sigara, Alkol ve Uyuşturucu Maddelerinin Üçünü Birden Kullanıyor.
Liselilerin yüzde 19.2’si sigara ve alkol, yüzde 5.7’si sigara ve uyuşturucu, yüzde 5.6’sı alkol ve uyuşturucu, yüzde 4.9’u sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerinin üçünü birden kullanıyor.
TBMM’de düzenlenen “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü ve Meclis Araştırması Komisyonu Kitapçığı Tanıtım Paneli”nde konuşan Meclis Başkanı Köksal Toptan, uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığının, bir çok suça zemin hazırlaması nedeniyle sosyal dokuyu bozduğunu, kişisel gelişim ve başarıyı olumsuz yönde etkilediğini, toplumsal kalkınma ve istikrara büyük darbe vurduğunu söyledi.
TRANSİT ÜLKEYİZ
Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan gençlere iş, aş, sağlıklı bir gelecek ve yaşam koşullarını hep birlikte üretmek zorundayız. Aileden başlayarak devlet, eğitim kurumları ve sivil toplum örgütleri olarak daha fazla sorumluluk bilinciyle yavrularımıza sağlıklı ve başarılı bir gelecek hazırlamalıyız. Böylesine hayati sorunlara sadece yasal düzenlemelerle ya da polisiye önlemlerle çözüm bulmak mümkün değildir. ”Türkiye’nin, uyuşturucunun doğudan batıya geçirilmesinde transit ülkelerden biri durumunda olduğuna dikkat çeken Köksal Toptan, “Madde kaçakçılığı, parmak ısırtan ekonomisiyle teröre ve kanun dışı yapılanmalara hayat vermektedir. Milletimiz geçmişten beri büyük acılar yaşatan bölücü terör örgütünün en büyük finans kaynağının uyuşturucu olduğunun bilincindedir” diye konuştu.
SORUN ÇOK YÖNLÜ
Güvenlik güçlerinin, uyuşturucu kaçakçılığı ve benzer suçlarla etkin bir mücadeleyi sürdürdüğünü ve başarılı sonuçlar aldığını ifade eden Toptan, ancak, sorunun yaygınlığı ve çok yönlü olması nedeniyle sadece güvenlik tedbirleriyle sonuç almanın mümkün olmadığını söyledi.