Haberler

Teis'ten Stok Zararlarını Karşılamayan Firmalara İhtarname

Abone Ol

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, Kasım ayından bu yana yayımlanan tebliğlere rağmen eczane stok zararlarını karşılamayan ilaç firmalarının sendika ve derneklerine, üyelerini uyarması konusunda ihtarname gönderdi Tüm Eczacı İşverenler Sendikası...

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, Kasım ayından bu yana yayımlanan tebliğlere rağmen eczane stok zararlarını karşılamayan ilaç firmalarının sendika ve derneklerine, üyelerini uyarması konusunda ihtarname gönderdi Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), Kasım ayından bu yana yayımlanan tebliğlere rağmen eczane stok zararlarını karşılamayan ilaç firmalarının sendika ve derneklerine, üyelerini uyarması konusunda ihtarname gönderdi.

TEİS Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, yaptığı açıklamada, referans fiyat değişikliğiyle "Kamu Kurum İskontosu değişikliklerinde oluşan eczane stok zararlarını karşılamayan ve Kamu Kurum İskontosu'nu eksik uygulayan firmalar nedeniyle eczacıların mağduriyetinin devam ettiğini" belirtti. Kasım ayından bu yana yayınlanan tebliğlere rağmen eczane stok zararlarını karşılamayan ilaç firmalarının sendika ve derneklerine, üyelerini uyarması konusunda ihtarname gönderdiklerini vurgulayan Saydan, "İlaç firmalarının keyfi tutumları yüzünden 8 aydır eczacılarımız mağdur ediliyor. Sendikamız firmalar hakkında yasal işlem başlatmadan önce bu firmalarının bağlı olduğu Sivil toplum örgütlerine, üyelerini uyarması konusunda ihtarname göndermiştir" dedi.

TEİS Hukuk Bürosu'ndan Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD), İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) ve Türkiye İlaç Sanayi Derneği'ne (TİSD) gönderilen ihtarnamede, eczacıların mevzuata uygun olarak ilaç takip sistemine stok bildiriminde bulundukları ve buna göre fatura kestikleri; ancak ilaç firmalarınca bu faturaların karşılanmadığına dikkat çekilerek, şöyle denildi:

"İşbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren, yasal mevzuat doğrultusunda İlaç Takip Sistemi üzerinden bildirimi yapılmış stok zararlarına ilişkin faturaların, üyelerinizce teslim alınarak üç iş günü içinde ödenmesinin sağlanmasını, aksi takdirde cebr-i icraya başvurulacağını, alacak ve tazminat davaları açılacağını, üyelerinizin anapara yanında yasal faiz ve mahkeme giderlerini ödemek zorunda kalacaklarını ihtaren bildirim yapıldı." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Nurten Saydan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title