Haberler

Tekirdağ'da 19 Eylül Gaziler Günü Töreni

Güncelleme:
Abone Ol

Tekirdağ'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda bir tören gerçekleştirildi. Vali Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu ve diğer protokol üyeleri anıta çelenk sundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ali Rıza Açıkgöz, konuşmasında gazilerin fedakarlıklarına vurgu yaparak, 19 Eylül'ün önemini belirtti. Törenin ardından yetkililer, gaziler derneklerini ziyaret etti.

Tekirdağ'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Vali Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ali Rıza Açıkgöz anıta çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Açıkgöz, şehit ve gazilerin milli birlik ve beraberliğin korunması uğruna destanlar yazdığını söyledi.

19 Eylül'ün aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı ve mareşallik rütbesinin verilmesinin yıl dönümü olduğunu ifade eden Açıkgöz, "19 Eylül gazilerin şeref günüdür. Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Milletimiz tarihin her döneminde hür yaşamayı bağımsızlık ve istiklalinin canı pahasına korumayı bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur saymıştır." dedi.

Törenin ardından Vali Soytürk ve protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneğini ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

19 Eylül Gaziler Günü Yerel Haberler Güncel Tören Eylül Yerel Haberler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title