Haberler

Tekirdağ'dan Kars'a Kadar Altyapı Yapıldı

Abone Ol

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü Güz Dönemi toplantısı yapıldı.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü Güz Dönemi toplantısı yapıldı. Toplantıda TESKİ'nin kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmalar konuşuldu.

Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa'nın yanı sıra kurum amirleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda Konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi vererek, şu ana kadar tamamlanan 34 büyük proje ve devam eden 22 projenin olduğunu belirtti. Tamamlanan yatırım projelerinin maliyetlerinin KDV hariç 147 milyon 205 bin 391 TL olduğunu da açıklayan Dr. Başa, devam eden 22 yatırım projelerinin maliyetinin ise KDV'siz 226 milyon 619 bin 411 TL olduğunu ve TESKİ toplam proje yatırım bedelinin KDV dahil 441 milyon 113 bin 266,00 TL olduğunu da açıkladı.

Tekirdağ'dan Kars'a kadar altyapı imalatı

Dr. Şafak Başa açıklamasının devamında, "TESKİ bin 650 altyapı imalatı yaptı. Bu yaklaşık Tekirdağ'dan Kars arası mesafe kadar altyapı imalatı yaptığımız anlamına geliyor. 700 kilometre içme suyu, 850 kilometre kanalizasyon ve 100 kilometre yağmursuyu imalatı yapılmıştır. Kolay değil şu ana kadar yapılan döşenen imalat Kars'a kadar uzanmış. Bu bin 650 kilometre ama en son verilere göre biz bin 700'ü geçtik. İnşallah Türkiye haritasını bitireceğiz sınır ötesine geçeceğiz" dedi.

TESKİ sağlıklı içme suyunda örnek il

TESKİ'nin sağlıklı içme suyu konusunda da örnek bir il olduğunu da ifade eden Başa, "Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun 2017 yılının 8. Ayına kadar 81 il mevzuatlarına değerlendirdiğinde Tekirdağ ilinin kimyasal parametreler, mikrobiyolojik parametreler ve bakiye klor değerlerindeki uygunluk açısından Türkiye'de 3. Sırada yer aldığı, 2017 yılı Ağustos ayına kadar yapılan değerlendirmede kimyasal uygunsuzluk yüzde 1,50 mikrobiyolojik uygunsuzluk yüzde 2,40 bakiye klor uygunsuzluğu yüzde 2,30 olarak belirlendiği Tekirdağ il genelinde 11 ilçemizin tamamı açık yeşil renk ile renklendirilerek en iyiler kategorisinde girdiği belirtilmiştir" diye konuştu.

"Arıtma kapasitemizi 38 kat arttırmayı hedefliyoruz"

Atıksu arıtma kapasitesi hakkında da açıklama yapan Başa, "TESKİ atıksu arıtma kapasitesi sürekli artıyor. TESKİ kurulduğunda, yaklaşık 5 bin metreküp gün olan atıksu arıtma kapasitemiz için hedeflenen 2017 yılsonu miktarı 190 bin metreküp gündür. Yılsonu itibarıyla kurulduğumuz günden bu yan arıtma kapasitemizi 38 kat arttırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Abone sayısı 500 bini geçti

Abone sayılarını da anlatan Başa, "TESKİ Abone sayısı 500 bini geçti. Kuruluş aşlamasında 376 bin 692 olan abone sayısı 1 Temmuz 2017 tarihi itibarı ile 501 bin 634' ulaşmıştır. İl nüfusunun yüzde 50'den fazlası su abonesidir" şeklinde konuştu.

Test kalibrasyon istasyonu hizmete girdi

TESKİ Su Sayaçları Test ve Kalibrasyon İstasyonunun hizmete girdiğini ve Trakya bölgesinde bir ilk olduğunu da anlatan Başa, tam otomatik, bilgisayar kontrollü hassas ölçüm yapabilen su sayaçları test ve kalibrasyon İstasyonunun hizmet vermeye başlandığını söyleyerek, "TESKİ elektrik kesintisi nedeniyle yaşanan su kesintilerinin önüne geçiyor. Bu kapsamda TESKİ 1 ve 2. Etap olmak üzere toplam 47 adet yüksek kapasiteli jeneratör alımı gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

Mobil Vezne Araçları 70 bin kilometrede yaklaşık 3 milyon tahsilat yaptı

Yapılan yatırımlar sonucu TESKİ su kayıp kaçak oranının her geçen gün azaldığını da aktaran Başa, "Bu kapsamda 2019 yılı için mevzuatta belirlenen azami yüzde 30 olan su kayıp-kaçak oranına ulaşmak için çalışmalarına devam etmektedir. TESKİ mobil vezne araçları hizmete devam etmektedir. 2016 yılında hizmete alınan 2 adet TESKİ Mobil Vezne Aracı 727 seferde toplam 70 bin 17 kilometre yol yapmış. 65 bin 19 adet işlem ile 18 bin 235 vatandaşımıza hizmet götürmüştür. Vezne araçlarımızda toplamda 2 milyon 869 bin 679,65 TL tutarında tahsilat yapılmıştır. TESKİ Coğrafi Bilimler Sistemi (CBS) kuruldu. Altyapı projeleri ve buna bağlı yapılar sayısal ortamda CBS'ye aktarılmaktadır. TESKİ SCADA ve Kriz Merkezi Hizmete girdi. İl genelinde, ilk etapta 5 ilçe merkezi başta olmak üzere nüfusun yüzde 60'nın kullandığı içme suyu SCADA sistemi üzerinden takip edilecektir" diyerek açıklamasını noktaladı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şafak Başa Tekirdağ Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title