Tekirdağ'dan Kısa Kısa
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında, arıcılıkta verimliliği artırma yöntemleri, ürün çeşitliliği ve uygulamaları konulu eğitim programının ikinci etabı Şarköy'de yapıldı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında, arıcılıkta verimliliği artırma yöntemleri, ürün çeşitliliği ve uygulamaları konulu eğitim programının ikinci etabı Şarköy'de yapıldı.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Şarköylü arı üreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim programında katılımcılara eğitimciler tarafından arıcılık hakkında çeşitli bilgiler verildiği belirtildi.
Proje kapsamında devam eden eğitim programının uygulamalı olan üçüncü etabı ise 24 Nisan 2017 tarihinde Malkara ilçesinde başlayarak 8 ilçede gerçekleştirilecek.
-Yerel tohum takas Şenliği
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Ziraat Mühendisleri Odası ve Tekirdağ Kent Konseyleri işbirliğiyle yapılacak yerel tohum takas şenliği hazırlık toplantısı yapıldı.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 Mayıs'ta Süleymanpaşa'da yapılacak şenliğe hazırlık toplantısı Büyükşehir Kent Konseyi binasında gerçekleştirildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat ve ilçe kent konseylerinin temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlenen toplantıda etkinlik hazırlıkları gözden geçirilirken, bu etkinlik ile bölgenin yerel tohum varlığının sahiplenilmesi, zenginleştirilmesi ve paylaşılması amaçlanıyor.
Toplantıda ayrıca fotoğraf sergisi, canlı müzik, ikram, afişler, panel konuşmacıları konuları değerlendirilerek etkinlik programı taslağı netleştirildi.
-Belediyenin sosyal hizmet çalışmaları
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, faaliyetlerine devam ediyor.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, evde temizlik hizmeti ekipleri, engelli ve yaşlı hizmet aracı ve kadın danışma merkezleri ile ekonomik ve beden gücü yeterli olmayan vatandaşların, ulaşım ve evde temizlik hizmeti taleplerini, "Alo 153" numaralı hattan alınan randevu ile karşılıyor.
Sosyal belediyecilik anlayışıyla, yardıma muhtaç olan vatandaşlara ayni ve nakdi yardımlar yapılırken, engelli vatandaşların, kendi imkanları ile temin edemediği medikal malzemeler de sosyal yardım kapsamında kendilerine bedelsiz olarak teslim ediliyor.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay yaptığı açıklamada, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin, sosyal hizmetler alanında, kimsesizlerin kimsesi Büyükşehir Belediyesi yaklaşımıyla hareket ettiğini ve on bir ilçede, ihtiyacı olan tüm vatandaşların yanında olduklarını belirtti.
Atay, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının randevu sistemiyle verdiği bu hizmetlerin her geçen gün daha da etkin bir şekilde devam edeceğini ve "Alo 153" numaralı hattın sosyal hizmetin ilk adresi olarak anılacağını ifade etti.