Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Abone Ol

Namık Kemal Üniversitesi Medeniyet ve Düşünce Topluğu tarafından "Aliya ve Bosna'yı Anlamak" konulu konferans düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi Medeniyet ve Düşünce Topluğu tarafından "Aliya ve Bosna'yı Anlamak" konulu konferans düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda başlayan konferansa merhum Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in yakın dava arkadaşı, Saraybosna İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cemalettin Latiç ile Boşnak Dünyası Gazetesi yazarı Samet Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Yazar, Öztürk Aliya' nın kısaca hayat hikayesi anlatarak, kitaplarından, düşüncelerinden bahsederek Türkiye'de onunla ilgili gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

Prof. Dr. Latiç ise Bosna'da yaşananlardan ve Bosnalıların umutlarından, Türkiye'nin kendileri için öneminden bahsetti.

Öğrencilerin sorularının da alındığı konferansın sonunda Latiç'e teşekkür plaketi verildi.

"Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" projesi

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu ile Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında AB desteğiyle yürütülen "Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" projesi metodoloji geliştirme faaliyeti kapsamında İspanya ve Portekiz'de incelemelerde bulunuldu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İhsan Soysal, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Tuncay Gümüş, Çerkezköy Ticaret Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Kalkınma Ajansından Birim Yöneticileri Berkay Habiboğlu ile Yetkin Özer proje kapsamında İspanya ve Portekiz'de inceleme yaptı.

İlk olarak Barselona çevresini ekonomik gelişimine katkıda bulunan, istihdam ve çeşitlendirilmiş yerel ekonomi için politikalar geliştiren Barceleno Activa daha sonra Katalunya bölgesi yönetimine bağlı olarak çalışan kamu istihdam kurumu olan hizmetleri açısından İŞKUR'a benzeyen SOC (Servei d'Ocupacio de Catalunya) ziyeret edildi.

Burada incelemelerde bulunan heyet ile firma rekabetleri ile firmaların yeniliğe teşvik edilmesi, firmalar ile stratejik sektörler arasındaki bağlantının kurulması, firmaların uluslararası aktörlerle kuracağı bağların desteklenmesi, teknolojik yenilikler, kuluçka merkezlerinin oluşturulması ve yatırım alanlarının geliştirilmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Namık Kemal Üniversitesi Aliya İzzetbegoviç Samet Öztürk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title