Haberler

Televizyonlarda Ortak Anten Dönemi Başlıyor

Abone Ol

Televizyon Yayıncılarının Ortak Anten Üzerinden Yayın Yapmak Üzere Kurdukları 'Anten A.ş' Yarın Ankara'da Faaliyete Geçecek.

Televizyon yayıncılarının ortak anten üzerinden yayın yapmak üzere kurdukları 'Anten A.Ş' yarın Ankara'da faaliyete geçecek.

Televizyon Yayıncıları Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin önde gelen televizyon kuruluşlarının ortak bir anten sistemi kurmak için biraraya geldi. Bütün verici operasyonlarını birleştirme kararı alan TRT başta olmak üzere Kanal D, Show TV, ATV, Star, Kanal 7, STV, Fox TV, Cine 5, NTV, CNN Türk, CNBC-e, Kanal 1, Kral TV, TV8, Kanal Türk, Kanal A, SkyTürk ve İzmir TV ''Anten A.Ş'' adıyla ortak bir şirket kurdu. ilk etapta 13 büyük şehirden başlayarak bütün Türkiye'ye yayılacak karasal sayısal yayın şebekesini kuracak olan Anten A.Ş'nin kuruluşu için yarın Ankara Bilkent Otel'de tüm taraflar bir araya gelerek protokol imzalayacak. Devlet Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da katılacağı protokol imzalama töreninde TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney ve Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Nuri Çolakoğlu da birer sunum yapacak.

(SC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title