Haberler

Tepealanlılar İlçe Olmak İçin Yollara Düştü

Abone Ol

Ordu'nun Korgan ilçesi bağlı olan Tepealan beldesinde yaşayan vatandaşlar, nüfuslarını 20 binin üzerine çıkartmalarına rağmen ilçe olamadıkları gerekçesiyle, Ordu'ya akın ettiler.

Ordu'nun Korgan ilçesi bağlı olan Tepealan beldesinde yaşayan vatandaşlar, nüfuslarını 20 binin üzerine çıkartmalarına rağmen ilçe olamadıkları gerekçesiyle, Ordu'ya akın ettiler.

Çok sayıda Tepealanlı vatandaş, Ordu'nun büyükşehir olmasıyla gerekli hizmeti alamayacakları düşüncesiyle ilçe olabilmek için uzun zamandır nüfuslarını 20 binin üzerine çıkartmak için çalışma yürüttüklerini, verilen söze rağmen ilçe olamadıkları gerekçesiyle Ordu'ya gelerek, dertlerini anlatmaya çalıştılar.

AK Parti'de gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından çok sayıda Tepealanlı vatandaş, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'u makamında ziyaret ederek, ilçe olmak istediklerini belirttiler ve büyükşehirin Ordu'ya ne getirip ne götüreceğini sordular.

Ziyaretin ardından Belediye Binası önünde basın açıklaması yapan AK Partili Tepealan Belediyesi Meclis Üyesi Musa Duman, " 'Nüfusunuz 20 bin olursa ilçe yapacağız' dediler. Ama şimdi 'ilçe yapamayacağız' diyorlar. Bizim endişelerimiz şudur: Biz beldeyiz. Beldemiz merkezi sisteme bağlandığı zaman merkezi sistem bize yeterince hizmet veremeyeceğini düşündüğümüz için ilçelik istedik. Biz çevre köylerin katılımıyla 20 bin nüfusu aştık. Buna mukabil yuvarlak ayak oyunları ile bizim ilçe olamayacağımızı bize söylediler. Bizim isyanımız da bu yöndedir" şeklinde konuştu.

Ziyaretlerin ardından vatandaşlar beldelerine geri döndü. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Tepealan Korgan Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title