Haberler

Termal Turizm Merkezi Gönen Yıldız Otel Açıldı

Abone Ol

Türkiye'nin En Önemli Termal Turizm Merkezlerinden Olan Balıkesir'in Gönen İlçesindeki Yıldız Otel, 3 Ay Süren Tadilatın Ardından Düzenlenen Törenle Yenilenmiş Haliyle Hizmete Açıldı.

Türkiye'nin en önemli termal turizm merkezlerinden olan Balıkesir'in Gönen ilçesindeki Yıldız Otel, 3 ay süren tadilatın ardından düzenlenen törenle yenilenmiş haliyle hizmete açıldı.

Gönen Kaplıcaları İşletmeleri A.Ş.'ye ait dört yıldızlı Gönen Yıldız Otel'in açılışına AK Parti Balıkesir milletvekilleri Turhan Çömez ve İsmail Özgün, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Gönen Kaymakamı Saim Eskioğlu, Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Gönen Belediye Başkanı ve Kaplıcalar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AK Parti İl Başkanı Zekai Kafaoğlu ile çok sayıda protokol mensubu ve davetli katıldı. Açılış törenine gelen davetlileri otel kapısında karşılayan Başkan Yakar, trilyonlarca lira zarar eden ve köhnemiş bir halde olan kaplıcalar tesislerini, 2 yıl gibi kısa sürede yenileyerek kar yapar hale getirdiklerini söyledi. Kaplıcalara, kendi öz kaynaklarıyla 3 trilyon yatırım yaptıklarını kaydeden Başkan Yakar, "Trilyonlarca lira zarar eden, borçları birikmiş ve yatırım yapılmadığı için köhnemiş kaplıcalarımız vardı. Belediye başkanı olduktan sonra o şartlarda kaplıcaların yönetim kurulu başkanı olmak zorunda kaldım. Ben olmasam bu görevi yapacak kimseyi bulamazdık. Biz elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Gönen'in geleceği için varolma mücadelesi verdik. Yıldız Otel ve kaplıcalar bitme noktasındaydı. Gönen'in ekonomik geleceği tehlikedeydi. Biz o zaman kaplıcaların geleceği için her türlü riski alacağız dedik. Aldığımız radikal kararlarla birlikte yatırım atağına kalktık. Park Otel tadilat oldu, günübirlik kabinle tamamen yenilendi. Açıldığı günden bu yana yüzde 3 doluluk oranında çalışan Güneş Otel ilave tesislerle birlikte işler hale geldi. Yatırımlardan sonra bugün Güneş Otel yüzde 80 doluluk oranına ulaştı. Günübirlik havuzlu banyolar tamamen yenilendi ve hizmete açıldı. Bütün bunlar 2 yılda oldu ve 2 trilyon lira yatırım yaptık. Son nokta ise Yıldız Otel tadilatıydı. 8 Ocak 2007'de başladığımıza yenileme çalışmalarını 10 Nisan 2007'de tamamlayarak otelimizi hizmete açtık. Otelimiz baştan aşağıya tamamen yenilendi ve modern bir hale geldi. Tüm bu yatırımlar toplamda 3 trilyon liraya mal oldu. Kaplıcalar işletmemiz göreve geldiğim yıl itibariyle 300 milyar lira, ikinci yılda 1.1 trilyon lira, üçüncü yıl ise 2.2 trilyon lira kar elde etti. Bir yandan otellerimiz kar eder hale gelirken, bir yandan da tamamen kendi öz kaynaklarımızla tek kuruş bile kredi almadan bu yatırımlar yapıldı" dedi.

Milletvekili Çömez ise, Başkan Yakar'la birlikte otelin, temiz, vizyoner, ahlaklı ve modern bir yönetim anlayışına kavuşarak, para kazanan bir işletme haline geldiğini söyledi. Çömez, "Artık dünyada anlayışlar, vizyonlar değişiyor. Bizim bunlara ayak uydurmamız, çağı yakalamamız gerekiyor. İşte belediye başkanımız bu amaçla kolları sıvadı. Geldiği gün zarar eden ve işletme zorluğu çeken bu oteli yeniden ayağa kaldırdı, bugünlere taşıdı. Eski günlerde otel yönetimi elektrik parasını, sigorta primleri ödeyemediği için Ankara'dan eksik olmazdı. Ama biz Başkan Yakar'la birlikte bu sorunla karşılaşmadık" dedi.

Milletvekili Özgün de, Gönen Kaplıcaları'nın yenilenmesiyle birlikte Gönen'de jeotermal ile sağlık turizminin gelişeceğini ve Balıkesir'in bu konuda Türkiye'de başı çeken illerden biri olacağını söyledi.

Vali Hatipoğlu da, tesisin Balıkesir için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Gönen termal turizmde Türkiye'nin sayılı yerlerinden birisidir. Gönen denilince akla termal gelmektedir. Bu konuda 1975 yılında başlayan bu hareket 2007 yılında tekrar hamle yaptı. Bu tesisler termal anlamda Balıkesir'in yüz akıdır. Borca batmış tesis nereden nerelere geldi ve 3 ayda bu tesis ayağa kalktı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından otelin açılışı milletvekilleri Çömez ve Özgün, Vali Hatipoğlu, Gönen Kaymakamı Eskioğlu, Bandırma Kaymakamı Salih Keser, İl Emniyet Müdürü Uzunkaya ve Belediye Başkanı Hüseyin Yakar tarafından yapıldı. Açılıştan sonra Başkan Yakar, protokol mensupları ve davetlilere oteli gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

(MEY-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title