Terörle Mücadelenin Kitabı Yazıldı
Türkiye'nin çözüm sürecinde dikkate aldığı AB, BM ve bazı batılı ülkelerin terörle mücadele strateji belgeleri, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından kitaplaştırıldı Kitapla terörle mücadelede bilgi eksikliklerinin giderilmesi ve dünya tecrübelerinin Türkiye'ye kazandırılması hedefleniyor
ZAFER FATİH BEYAZ - Türkiye'nin çözüm sürecinde dikkate aldığı AB, BM ve bazı batılı ülkelerin terörle mücadele strateji belgeleri Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) tarafından kitaplaştırıldı.
KDGM tarafından hazırlanan "Ulusal ve Uluslararası Terörle Mücadele Strateji Belgeleri" kitabıyla, terörle mücadelede bilgi eksikliklerinin giderilmesi ve dünya tecrübelerinin Türkiye'ye kazandırılması hedefleniyor.
İki bölüm halindeki kitabın ilk bölümünde, "Ulusal Terörle Mücadele Strateji Belgeleri" başlığı altında ABD, İngiltere, Hollanda ve İsveç Terörle Mücadele Stratejileri yer alıyor.
İkinci bölümde ise "Uluslararası Terörle Mücadele Strateji Belgeleri" başlığında, Avrupa Birliği Terörle Mücadele Stratejisi ve Birleşmiş Milletler Küresel Terörle Mücadele Stratejisi bulunuyor.
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Ulvi Saran, kitabın önsözünde, radikalleşme ve aşırılıkçılık ile terörü yaratan koşullarla mücadeleye yönelik önleyici tedbirlerin yanı sıra teröre bulaşmış kişilerin rehabilitasyonu ve topluma yeniden kazandırılması gibi hususlara da yer verildiğini anlattı. Saran, diğer ülkelerin ve uluslararası kuruluşların terör konusunda geliştirdikleri politika ve stratejilerin yakından izlendiğini, bu alanda yürütülecek çalışmalarda dikkate alınmasının Türkiye'nin terörle mücadelesine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
-Hollanda belgelerinde Türkiye örneği
Strateji belgelerinin Türkçe'ye çevrilmesiyle oluşturulan 381 sayfalık kitapta yer alan Hollanda Terörle Mücadele Stratejisi'nde Türkiye ile ilgili bir bölüm de bulunuyor. Kitabın 261. sayfasında yer alan ifade şöyle:
"Türkiye ve Endonezya'nın toplumun direncini artırma, yerel hükümetleri radikalleşmenin tehditlerine karşı uyarma, radikalleri tecrit etme deneyimleri, Hollanda için bir bilgi ve anlayış kaynağı olabilir. Hollanda'nın terörle mücadele politikasını özellikle de uygulamasını geliştirmek için bu bilginin yoğunlaştırılması gerekmektedir." - Ankara