Haberler

TEV Buluşması'nda ''TEVMENTORİK'' Projesini Tanıtıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Türk Eğitim Vakfı bağışçıları, yönetimi ile mezun ve yeni bursiyerleri; bu yıl ikincisi gerçekleşen büyük TEV Buluşması'nda bir araya geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Caz Korosu'nun canlı performansı ile renk kattığı organizasyon www.tev.org.tr üzerinden canlı olarak yayınlandı. Dünyanın ve Türkiye'nin farklı noktalarındaki TEV şubeleri ve bursiyerlerinin canlı olarak hem izlediği hem de katıldığı etkinlikte, TEVMENTORİNK Projesi ilk defa tanıtıldı.

TEV'in 48 yıllık birikimi ile oluşturduğu köklü kurum kültürünün, nesilden nesile aktarılmasına katkı sağlayacak TEVMENTORİNK projesi kapsamında mezun bursiyerler, yeni bursiyerlere mentorluk edecek. Öğrenim görmeye devam eden TEV bursiyerleri; iş, kariyer, okul, meslek ya da özel hayattaki her noktada kendilerine yapıcı geribildirim verecek mentorlarla çalışmalarını sağlayacak bu özel program sayesinde daha donanımlı hale gelecek.

İkinci Geleneksel TEV buluşmasında ilk kez tanıtılan TEVMENTORİNK, dört mezun TEV bursiyeri tarafından tasarlandı. Kendi öğrencilik hayatlarında eksikliğini hissettikleri mentorluk üzerine çalışan, öğrencilik yıllarında birbirleri ile tanışan TEV DAAD Almanya Bursiyerleri Bekir Topaloğlu ve Mahmut Kafkas, yurt içi ve yurt dışı bursiyerlerimizden Burcu Annakkaya ve Ayşen Kargın TEVMENTORİNK ismi verilen bir yazılım hayata geçirdi.

Klasik mentorluk çalışmalarında karşılaşılan zorlukları bertaraf eden TEVMENTORİNK, yeni nesil mentorluk çalışmaları üzerinden TEV bursiyerlerinin kişisel ve profesyonel gelişimlerini hızlandırmayı amaçlayan online bir platform. Tek yönlü ve giderek tek düze hale gelen, kısa zamanda biten mentorluk çalışmalarının alternatifi olarak hayata geçirilen TEVMENTORİNK mentor ve mentinin ihtiyaçlarına göre doğru yapılandırılmış, hedef odaklı, ölçülebilir, keyifli ve verimli mentorluk çalışmaları sunuyor. Akıllı eşleşme, akıllı etkileşim ve akıllı ölçümleme özellikleri sayesinde en uygun profildeki mezun ve yeni TEV bursiyerlerinin bire bir eşleşmesini sağlıyor.

TEV Nesli platformu çatısı altında TEV bursiyerlerine sunulan özel projelerin ilki uzaktan eğitim yöntemi ile öğrencilere kişisel gelişim, kariyer planlama imkanı veren TEV Akademi oldu. TEV'in ikinci geleneksel büyük buluşmasında ise TEVMENTÖRİNK projesinin lansmanı yapıldı.


TEV'in öğrencilere burs desteği vermekle yetinmediğinin ve bursiyerlerin her açıdan yanlarında olduğunun altını çizen TEV Genel Müdürü M. Yıldız Günay: "Ülkemizin gençlerine burs vermekle kalmıyoruz. Gençlerimize eğitimde fırsat eşitliği yaratma hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Bu çalışmalarımızı çok daha organize bir şekilde yürütmek adına TEV Nesli projesini oluşturduk. Proje kapsamında geçtiğimiz yıl öğrencilerin kullanımına açtığımız ilk uygulamalarımızdan TEV Akademi'den bu güne kadar 1.500'e yakın öğrenci eğitim aldı. Kişisel gelişim ve kariyer planlama konularında düzenlenen 17 farklı eğitim programı kademeli olarak öğrencilerimizin kullanımına açıldı. 900 öğrenci ise birden fazla eğitim programından faydalandı." dedi. Günay: "TEV Ailesi'nin her bireyi bir diğerinin iyiliği için çalışır. TEVMENTORİNK ile ailemizin her üyesi, TEV mentilerine mentorluk ederek onları hayata hazırlayacak, deneyimleri ile yönlerini bulmalarına yardımcı olacak" diye sözlerine devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title