Haberler

TGSD, İŞKUR'dan Destek İstedi

Güncelleme:
Abone Ol

Eleman krizi yaşayan hazır giyime İŞKUR'dan 300 bin hazır işçi.

Kayıtdışı istihdam ile birlikte 1,5 milyon kişinin tekstil, giyim, deri ile ilgili ürünlerin imalatında çalıştığını ifade eden İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun hazır giyim sektörünün aslında bir çok iş arayan için umut kapısı olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Giyim Sanayiciler Derneği (TGSD) ile İŞKUR sektörün işçi bulma sorunu ve çözüm yollarını masaya yatırdı.

TGSD Başkanı Cem Negrin toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin istihdama en fazla katkısı olan hazır giyimin şu an eleman bulmakta zorluk çektiğini ifade etti. Her alanda eleman sıkıntısı yaşadıklarını kaydeden Negrin yetiştirdikleri elemanların hizmet sektörüne geçtiğini belirtti. Negrin sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim sektörümüzün ülkemiz istihdamına yaptığı katkının büyüklüğü zaten ortada. Hazır giyimciler olarak satışlarda kırdığımız rekorları, istihdama da yansıtmak istiyoruz. Fakat bununla birlikte eleman bulmakta zorlanıyoruz. Uzakdoğu'nun yüksek fiyat politikası nedeniyle Avrupalı markalar artık bize yöneliyor. Türkiye'ye verilen siparişler hızla artıyor. Dolayısıyla bizim eleman arayışlarımız çok yoğun boyutta. Bu noktada İŞKUR ile birlikte hareket etmeye hazırız."

İSTİHDAMIN YÜZDE 7,4'ÜNÜ HAZIRGİYİM VE TEKSTİL SEKTÖRÜ KARŞILIYOR

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ise gerçekleştirdiği sunumda sanayideki iş gücünün yüzde 18.6 olduğunu belirterek tekstil sektöründe çalışanların bu rakamın yüzde 30'una denk geldiğini söyledi. Coşkun, TÜİK verilerine göre tekstil hazır giyim sektörünün toplam istihdamın yüzde 7,4'üne karşılık geldiğini anlattı ve sözlerine şöyle devam etti: "Kayıtdışı istihdam ile birlikte 1,5 milyon kişi tekstil, giyim, deri ile ilgili ürünlerin imalatında çalışıyor. Sektörünüz aslında iş arayanlar için umut kapısı. Bizim kayıtlarımıza göre iş arayan 300 bin kişi bulunuyor. Hazır giyim sektörüne iş arayan 300 bin işçiyi, İŞKUR olarak biz sağlarız."

"HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ İÇİN 60 ALANDA KURSUMUZ VAR"

İŞKUR'un sektöre sadece işçi bulmadığına dikkat çeken İl Müdürü Muammer Coşkun, ayrıca "İş gücü Yetiştirme Kursları" adı altında eğitim faaliyetleri de düzenlediklerini kaydetti. Modelistlik, stilistlik, perakendecilik gibi hazır giyim sektörü için 60 alanda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs düzenlediklerini ifade eden Coşkun, ayrıca kurslara katılanlara cep harçlığı da verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cem Negrin Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title