Haberler

Tika Arnavutluk'taki Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı

Abone Ol

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ‘Tecrübe Paylaşım Programı’ doğrultusunda bir grup üniversite öğrencisine TİKA projelerini yerinde inceleme imkanı sağladı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 'Tecrübe Paylaşım Programı' doğrultusunda bir grup üniversite öğrencisine TİKA projelerini yerinde inceleme imkanı sağladı.

Arnavutluk'a giden öğrenciler, Başkent Tiran'ın yanı sıra İşkodra, Vlore (Avlonya), Elbasan, Kruja (Akçahisar), Beratve Durres şehirlerini ziyaret etti. Böylelikle öğrenciler, hem TİKA'nın gerçekleştirdiği projeleri yerinde incelediler hem de tarihi ve kültürel bir birikimi yerinde görme fırsatını yakaladı.

TİKA olarak Arnavutlukta gerçekleştirilen projeler doğrultusunda öğrencilere restorasyonu, tadilatı, donanımı tamamlanan veya yeni başlanacak olan projelerle ilgili olarak yerinde bilgiler verildi. Program kapsamında; Berat Kurşunlu Camii, Bekarlar Camii, Hünkar Camii ve Halveti Tekkesi,Elbasan Nazire Camii ve Elbasan Orman Fidanlığı, Vlore Muradiye Camii, Neşat Paşa Camii ve Vlore Müftülüğü, Preza Kale Camii, Kruja Murat Bey Camii ve Etnoğrafya Müzesi, İşkodra Kurşunlu Camii, Şeh Haci Şamiya Medresesi inşaatı ve İşkodra Kreşi, Tiran Ethem Bey Camii ziyaretleri gerçekleştirildi.

Faaliyetleri yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler, ayrıca İşkodra Kalesi ve Hasan Rıza Paşa Anıtını, Elbasan Kalesi ve tarihi saat kulesini, BeratKalesinivePaşaSarayını, Vlore'deki tarihi yerleri, Kruja Kalesi ve tarihi çarşısını, KrujeMüzesini, Tiran Dajti Dağı doğal alanını ve Durres şehrini ziyaret etti.

Tiran Program Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin'in ofisteki bilgilendirme toplantılarının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar öğrencileri makamında kabul ederek onlarla sohbet etti. Ayrıca Yunus Emre Kültür Merkezi ve bazı yerel sivil toplum kuruluşları da ziyaret edildi. Bu kapsamda yetkililerle gerçekleştirilen görüşmelerle gençlere hem bilgi ve tecrübe aktarımında bulunulmuş hem de öğrencilerin Arnavutluk'u yakından tanımalarını imkan sağlandı.

Ziyaret esnasında değişik üniversite ve bölümlerde eğitim alan öğrencilere, tecrübe ve bilgi paylaşımının yanısıra bölge halkının Türkiye'ye olan yakınlığı, TİKA'nın Balkanlarda ortak tarihi mirası korumasına yönelik çalışmaları yerinde gösterildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arnavutluk Kurşunlu Avlonya Tiran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title