Haberler

Tikrit'te 12 Toplu Mezar Bulundu

Güncelleme:
Abone Ol

Irak ordusunun geçtiğimiz hafta İranlı milislerin desteğiyle terör örgütü IŞİD'den geri aldığı Tikrit'te yeni toplu mezarlar bulundu.

Geçen hafta IŞİD'den geri alınan Irak'ın Tikrit kentinde bulunan toplu mezarlardaki cesetlerin, IŞİD'in geçen yıl öldürdüğü yaklaşık 1.700 Iraklı askere ait olduğu tahmin ediliyor.

12 TOPLU MEZAR BULUNDU

IŞİD, Tikrit'i geçen Haziran ayında ele geçirdiğinde, sosyal medyada yüzlerce Şii askeri öldürdüğünü gösteren fotoğraf ve videolar paylaşmıştı. Harabeye dönen kentte şimdiye kadar 12 toplu mezar tespit edildi. Toplu mezarlardan çıkarılan cesetler, DNA testlerinin ardından ailelere teslim edilecek.

Şİİ MİLİSLER ŞEHRİ YAĞMALAMIŞTI

Selahaddin vilayetinin merkezi Tikrit, dün de Şii milislerin yağmalama olaylarıyla gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un kabul ettiği olay sonrası Başbakan Haydar el-Abadi'nin, Şii milislerin Tikrit'ten çekilmesi yönünde talimat verdiği bildirildi.

"ÖLÜ TAKLİDİ YAPARAK KURTULDUM"

Tikritli eski bir yerel güvenlik görevlisi, Irak Şam İslam Devleti Örgütü (IŞİD) zulmünden nasıl kurtulduğunu anlattı: "Atılan mermilerden dördüncüsü banaydı. Fakat kurtuldum. Ateşlenen beşinci mermiyle yanımda duran kişi öldü. Ölü taklidi yaparak, yere eğildim. Üzerim arkadaşlarımın kanlarıyla kaplıydı. Ardından sürünerek vadiye indim ve sonra kurtulmuştum."





Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tikrit Dünya Işid Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (38)

NBCmobilWeb@haberler.com:

KRONUN KORKULU RUYASİ ÇÖL ASLANLARİ İSİD İŞİNİ BİLİR.....

Yanıtla7016
fb-1907mobilWeb@haberler.com:

İşit yaşayan ve nefes alan her canlının düşmanıdır. ... ayet ve dini işit kadar bozan hiçbir anlayış yoktur.

Yanıtla751
MMMMMMMM MMMM:

KÜRTLER ŞEYTANA SAVAŞ AÇSA EMİNİM BİRÇOK KİŞİ ŞEYTANLA DOST OLUR. SANIRIM KÜRT KARDEŞLERİMİZ BİRİLERİNİN CANINI ÇOK YAKMIŞ YADA ÇOK ZORLAMIŞ :)) KAÇ KERE DEDİM ELİ YÜZÜ SABUNLA YIKA SONRA CAN YAKMAZSIN DİYE .

Yanıtla1240
samsunlu laz:

bunlar erdoğanın dın arkadfaşlar sozde musluman erdoğan bunları ove ove bıtırmiyordu bunların hakında ypg ve ypj ve fırat volkan guçleri gelır onun için oylar hdp

Yanıtla1833
hilafetmobilWeb@haberler.com:

Bu kafirler Tikrite saldırırken ışid bunlara çiğ köftemi hazırlayacaktı Tabiki gebertip ortalığı leş kokusu ssrmaması için gömeceklerdi. Elleri dert görmesin.

Yanıtla4010
AY:

yasasin erdogan yasasin akp. . . elleriniz kanli. . . tirlarin arkasinda duramayan bu millete de haktirrrrrrrr. . . oy veren herkesin eli kanlidir. . baska izahi yok

Yanıtla2028
wanlı:

işte türklerin sawunduğu işid. . insanlığın bittiği andır. . islamiyetin hiç bir yerinde yada kuran-ı kerimde öldür yazılmaz. . ancak dinin toparağın ve namusun içinse öldürebilirsin

Yanıtla1137
gs:

ışidin sonu yakındır

Yanıtla635
hüseyin:

ışıde son

Yanıtla529
ZİYA AHMETOĞLU:

İran ve ırak ortak hareket ederek teröristleri topraklarından kovar biz de amerika ile ortak hareket ederk islam ülkelerinin tabi bir gün de bizlerin başına bela olacak terör gruplarını destekliyoruz. Tabi sorsan biz barış elçisiyiz iran ve ırak terör destekçisi (!). . . Allah sonumuzu hayr etsin bu ateş bizi de yakmadan kafa kesen terör gruplarını desteklemekten vazgeçmeliyiz.

Yanıtla031
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title