Haberler

Tillo Seçimleri 26 Ekim'de Yapılacak

Abone Ol

Tutuklu bulunan Siirt’in Tillo İlçe Belediye Başkanı Mehmet Mesut Menduhoğlu ile birlikte 8 belediye meclisi üyesinin görevlerinden istifa etmesiyle düşen Tillo Belediye seçimleri 26 Ekim’de yenilenecek.

Tutuklu bulunan Siirt'in Tillo İlçe Belediye Başkanı Mehmet Mesut Menduhoğlu ile birlikte 8 belediye meclisi üyesinin görevlerinden istifa etmesiyle düşen Tillo Belediye seçimleri 26 Ekim'de yenilenecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Tillo İlçe Başkanı Şaban Durgun, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ve Saadet Partisi ilçe belediye başkan adayları arasında bir kişinin ölümüyle meydana gelen kavgada tutuklanan Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu ve 8 belediye meclis üyesinin de istifa etmesiyle Tillo Belediyesi'nin otomatik olarak düştüğünü hatırlattı. Durgun, Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) bugün alınan kararla Tillo seçimlerinin 26 Ekim'de yapılacağının duyurulduğunu ifade etti.

Tillo belediye Başkanı Memduhoğlu'nun yaklaşık 4 aydır cezaevinde tutuklu bulunduğunu kaydeden Durgun, "İlimizde yaşanan bu olay, ilim irfan yurdu Tillo'nun itibarına da gölge düşürdü. İlimizin kanaat önderleri ve tanınmış büyüklerimizin araya girmesi sonucu taraflar bir araya getirilerek barıştırılacak. İlk adım olarak Tillo Belediye Başkanı ve tüm meclis üyelerinin istifa etmesiyle atıldı. Biz büyüklerimizin uygun gördüğü gibi YSK'nın belirlediği tarihte yapılacak seçimde, öldürülen merhum Behmen Aydın'ın kardeşi Saadet Partisi adayı İtham Aydın'ın lehine çekileceğiz. Yeter ki sulh gelsin" dedi.

MEMDUHOĞLU DURUŞMASI YAPILDI

Mesut Memduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu tutuklu 5 kişinin yargılandığı davanın duruşması Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Sabah erken saatlerinde adliyeye getirilen zanlılar, duruşmaya alındı. Tutukluların avukatının katıldığı duruşma devam ediyor.

30 Mart seçimleri sonrası AK Parti Tillo Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu ve Saadet Partisi Tillo Belediye Başkan adayı Behmen Aydın ile yakınları arasında çıkan kavgada Saadet Partisi adayı Behmen Aydın aldığı bıçak darbesiyle hayatını kaybetmişti. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mesut Memduhoğlu Tillo Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title