Haberler

Tıp Öğrencileri Bu Müzeyi Mutlaka Görmeli

Abone Ol

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Erdoğan, Amasya’da bulunan Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi’nin tıp fakültesi öğrencileri tarafından mutlaka görülmesi gerektiğini söyledi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Erdoğan, Amasya'da bulunan Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi'nin tıp fakültesi öğrencileri tarafından mutlaka görülmesi gerektiğini söyledi.

Üniversiteden bir grup akademisyen ve öğrenciyle birlikte geldikleri Amasya'da Amasya Belediyesi tarafından tarihe kazandırılan müzenin içerik açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Murat Erdoğan, "Meslektaşı olmaktan gurur duyduğumuz, tıp literatürüne 3 büyük kitap hediye etmiş olan Şerefeddin Sabuncuoğlu'nun kullanıp bizlere ve dünya tıp literatürüne hediye ettiği eserleri görmek çok etkileyici" dedi.

Fatih Sultan Mehmet döneminin ünlü hekimi Şerefeddin Sabuncuoğlu'nun 'Cerrahiyet-i al Haniye', 'Mücerrebname' ve 'Cerrahname' adlı eserleri olduğunu anımsatan Murat Erdoğan, "Tıp fakültesi öğrencileri bu müzeyi mutlaka görmeli" diye konuştu.

Gezi kapsamında belediye, kral kaya mezarları ve müzeler ziyaret edildi. Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Samsun'dan gelen konuklarına Amasya hakkında bilgi verdi. Ziyaret edilen yerlerde bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi.

Geziye, fakülte genel sekreteri Dr. Mehmet Özçelik, Yrd. Doç. Dr. Fatih İlkaya ve Dr. Rahman Yavuz da katıldı. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şerefeddin Sabuncuoğlu Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title